Som forældre i dagens Danmark kan man stort set altid komme i kontakt med sine børn. De fleste børn får en smartphone allerede når de er 8-10 år gamle. Når man sender sine børn ud af huset, så vil man som forældre godt have, at man altid kan få fat på dem. Smartphone kulturen har som sagt gjort det nemmere, at komme i kontakt med sine børn, fordi de altid er online.

Der er dog én ting, som kan sætte en stopper for kontakten – strøm. En smartphone kræver som alle andre elektroniske enheder, strøm for at kunne fungere. Hvis en smartphone ikke har strøm, så virker den ikke og så kan børnene ikke være online. Smartphones har altid en hel del kørende i form af apps og lignende programmer, og det gør at de hurtigt sluger strømmen. Batterilevetiden er væsentligt kortere end den var engang. Der arbejdes hverdag på at finde nye løsninger, som kan forlænge batterilevetiden. Indtil videre finder man den bedste løsning i form af eksterne batterier. Altså ikke batterier, der sidder i telefonen, men batterier som tilsluttes telefonen.

Se TelefonBoxens Power bank her

En Powerbank giver mindst 2-3 fulde opladninger til dit barns mobil

De mest populære eksterne batterier kaldes for Powerbanks. De findes i mange forskellige afskygninger, men i bund og grund, så kan de alle sammen det samme. De kan give minimum 2-3 ekstra opladninger til dit barns smartphone uden, at man behøves at tilslutte noget til en stikkontakt. En Powerbank lades op på forhånd på traditionel vis gennem en stikkontakt. De fleste Powerbanks bliver i dag lavet i små og kompakte designs, så de nemt kan tages med på farten.

Det er en rigtig god idé, at gøre det til en vane, at ens barn altid har en powerbank med i tasken. På den måde vil barnets smartphone aldrig løbe tør for strøm og du kan altid komme i kontakt med ham eller hende. Man skal altså ikke længere bekymre sig om korte batterilevetider. Det eneste man skal huske er, at få ladet sin Powerbank op, så den kan afgive strøm til en smartphone når det behøves. Når folk hører om en Powerbank, så tænker de som regel på et lidt grimt og klodset batteri. I dag kan det dog lade sig gøre, at finde en Powerbank i en flot farve eller med et flot mønster, så man altså fortsat kan være med på moden, man kunne eventuelt overlade beslutningen om hvilken Powerbank det skal være til barnet selv.