Udklædningstøj til Halloween og Fastelavn

Tid til skæg og ballade – smukke og uhyggelige dragter. Det er tid til udklædningsfest, og her har vi samlet dragter til Halloween og Fastelavn.

Om der skal skræmmes eller slås til tønden det er op til jer og højtiden, men nedenfor har vi fundet spændene udklædningstøj. Særligt har vi nedenfor fokuseret på de lækre produkter fra Liontouch, men også andre lækre og sjove udklædningsstykker.

[display_multi store=”25″]

Traditionen Halloween

Denne amerikanske tradition er hvad vi på dansk kalder Allehelgensaften. Det er faktisk en tradition, der stammer tilbage fra Mexico, hvor man fejrer El Noche de los Muertes – på dansk ‘De dødes nat’. En aften hvor man hædrede de dødes sjæle. Wikipedia refererer fejlagtigt til denne aften som en nordeuropæisk tradition, men det er det ikke.

Symbolet på Halloween er et udskåret græskar hovede, der skal gengive de dødes ånder.

Fastelavn

Fastelavn er udklædningsfest, der i langt højere grad har rod i det europæiske. Festen ligger på grænsen mellem vinteren og foråret. Det har været en klassisk måde at symbolsk fjerne klasseskellet for en dag, når man tog masker og udklædning på forsvandt forskellen mellem rig og fattig og herremand og træl.

I dag fejres Fastelavn mest ved begivenheden, hvor man slår ‘katten’ af tønden. Det vil sige man tager en trætønde og udklædte børn på tur slår på den med et træbat  indtil den falder ned. Derefter bliver kattekongen kåret, og oftest deles enten en masse slik og frugt.

Myten siger at begrebet, at slå katten af tønden stammer tilbage fra 1700 tallet, hvor man rent faktisk proppede en levende kat ned i tønden, og som så symboliserede ondskaben, og den blev slået på flugt.
I dag er det meget moderne for drengene at klæde sig ud som Spiderman, mens de klassiske pigetemaer som prinsesse og feer stadig står ved.
Alternativt kan man tage noget af sit gamle legetøj for eksempel sin gamle Brio Gåvogn, og påmønstre noget stof og så er det faktisk kun fantasien selv der kan stoppe mulighederne for kreativitet.