Børnemøbler

Sidder dine børn ved voksenbordet og laver tegninger, har de puder og madrasser at boldre sig i eller nyder de at side ved det lille komfur, på deres børnestol og lege at det er dem der er voksne eller hvad de nu kan finde på af rollelege.

Denne side handler om møbler til børn. Dvs. stole, borde, reoler og så videre som er lavet i børnestørrelse. Vi har lavet en selvstændig side til børnesenge, da der er så utrolig meget at forholde sig til der, som er mindre relevant ved andre møbler.

Noget af det som du nok vil bemærke nedenfor er, at vi har forsøgt at finde så mange forskellige stilarter som muligt, og det er altså ikke fordi vi er komplet stilløse, men netop fordi at dette er en portal til forældre, og et forsøg på at hjælpe forældre netop derhen, hvor deres stil er repræsenteret!

Barnehøjstole

En af de vigtigste børnemøbler for mine børn og dermed sådan set også mig selv har været barnehøjstolen. Vi har haft alt fra den lækreste Hindevadgård barnehøjstol til IKEA’s let transportable højstol, som man hurtigt lige kan pille fra hinanden og tage med ud, når man besøger barnløse familier. Lad mig sige det lige ud: IKEA’s højstol er et fund til pengene. Det er der slet ikke nogen tvivl om. Men hvis du gerne vil have noget lækkert, så koster det også lidt cool cash, og det er de barnehøjstole, som jeg præsenterer nedenfor.

 

Hindevadgård Barnehøjstol

Denne stol er ergonomisk konstrueret, og så risikerer man ikke, at den vælter. Den kan både benyttes som barnets adgang til voksenbordet, men den kan også slåes ned og benyttes som en stol og bord på samme tid. Den kan således både bruges som et klassisk sted for måltider, men for så vidt også til leg og koncentration.

Du kan se den i tre forskellige variationer nedenfor:

BudtzBendix Barnhøjstol

BudtzBendix barnehøjstolen er dansk designet. Den er nem at rengøre, og den har flere tilvalgsmuligheder. Den er nem at klappe sammen, og er et ideelt valg for dem, der gerne vil have en stilet barnehøjstol med på farten.
Du kan herunder se dens design, og nogle af de tilvalgsmuligheder, som den har.

Bumbo

Så er der naturligvis muligheden for at have barnet oppe på bordet, og uden at det risikerer at falde ned. Bumboen er en fantastisk lille opfindelse, og den har sparret mig personligt for flossede nerver, når vores børn med deres yndefulde skrigende stemmer insisterede på at de ville sidde op på køkkenbordet mens far lavede havregrød. I denne situation var den fantastiske Bumbo stol et fantastisk stress dæmper for mig.

Nedenfor er der to forskellige udgaver af Bumboen.

Pudestole og pudemøbler

Noget der bliver mere og mere populært for børn er brugen af puder i møbler. Nedenfor har vi lidt af de lækrerer pude produkter. Det her er så trendy som de bliver for børn, og det er her at selv vi forældre på Østerbro må kaste håndklædet i ringen og indrømme, at det har vi ikke altid råd til.

Gulvpude lænestole fra KlipKlap

Pude lænestole er en af de mest cool og trendy ting til børneværelset. Det er her hvor børnene kan flade ud og være seje med deres venner, og på den måde er de her stole du ser her med til at udfylde et lidt alternativt behov i børnenes livsverden.

 

Foldepude fra KlipKlap

Foldepuden fra KlipKlap er igen endnu et fantastisk produkt fra den stilsikre virksomhed. Disse foldepuder kan bruges til stole, madrasser eller lænestole. Som regel bliver de faktisk brugt til alle tre dele!


 

Foldemadras fra KlipKlap

I samme serie er der også den store version, som kan foldes ud til at fylde et helt gulv. Foldemadrassen passer perfekt til tumleområde. Den fungerer også som sofa. Nedenunder er der et par eksempler.

 

Børneskabe

Nedenfor er der en række af de forskellige bud på børneskabe, som vi stødte på. Nogle anvender bare normale skabe, og andre benytter skabe, der er specialt designede til børn. Det ender som regel med i sidste ende at handle om hvor stor en pengespung man har.


 

Puslebord

Der findes efterhånden mange forskellige typer pusleborde, og den kan være lidt af at mysterie at finde det puslebord, som netop I skal bruge. Hvordan finder du/I så netop det puslebord, som er det rigtige puslebord for jeres familie? Der er for så vidt kun tre overvejelser som jeg mener er relevant, og som faktisk kan skæres ned til to faktorer. Først er der funktion og dernæst er der pris og stil, som er to faktorer, der er så sammenkædet

Funktion: Når jeg skriver funktion, så handler det faktisk ikke om skiftningen af barnet. Det er en ting, som stort set alle pusleborde kan klare. Det der er vigtigt ved funktioner er så at sige, alt det andet end den primære funktion ved puslebordet. Det ene aspekt som adskiller sig fra puslebord til puslebord er rumligheden, og det andet hvor meget det fylder. De to hænger som regel sammen, men når jeg behandler dem adskilt er det fordi, der generelt er to meget forskellige typer pusleborde. Der er det klassiske bord og skabslignende puslebord, som fylder enormt meget, men som til gengæld bare står der og som regel er ekstremt rummeligt. Denne type puslebord er stadig det mest anvendte i Danske hjem, men det kræver at du har en hvis mængde plads i hjemmet. I en lille to-værelses lejlighed på Nørrebro er det vores klare anbefaling, at du skal holde dig fra denne slags puslebord. På den anden side hvis du har masser af plads, så go for it!
Den anden type pusleborde er de såkaldte foldeud pusleborde. Denne slags pusleborde hænger man typisk op på væggen, og så kan de lukkes så de ikke fylder meget mere end et stort billede. Dvs. du sparrer rigtig meget plads i forhold til de klassiske pusleborde, og i hjem hvor der ikke er meget plads vil jeg stærkt anbefale denne mulighed.
Den anden faktor som er rummelighed gælder mest i forhold til de klassisk pusleborde. Hvad skal dit puslebord indeholde? Kun det nødvendige til skiftning, eller vil du som så mange andre benytte det til opbevaring af børnetøj, stofbleer og så videre. Det er en god overvejelse, og hvilke ting skal der være plads til fremme og hvilke ting skal være gemt væk på hylderne.

Design og Pris: Disse to faktorer er som regel meget forskellige fra familie til familie. Det handler både om hvor meget man vil investere i et puslebord, og videre om ens personlige præferencer. Nedenfor har vi en række forskellige slags pusleborde, som enten kan virke som inspiration, og måske er du heldig lige at finde det der passer til jer nedenfor. Husk fragt er som regel betalt på ting i disse prisklasser.