At være forældre er ikke det nemmeste i verden. Det er en fantastisk ting at være forældre, men der følger også en hel del forpligtelser og ansvar med. Det kan til tider være hårdt, at skulle holde familieliv og karriere kørende på samme tid. Med tiden vil man dog opdage, at det at være forældre har langt flere positive end negative sider. Det gælder om hele tiden, at have styr på sine tanker og leve i nuet, så man får det bedste ud af sin tid med børnene. Når man har tiden til børnene, så er det meget vigtigt, at man er tilstede.

Man kan så spørge sig selv om, hvordan man kan have overskud til både børn og karriere? Der findes man svar på dette spørgsmål, men et af dem vi har bedst erfaring med er mindfulness. På dansk vil man sige at leve mindfuldt og det vil sige, at man lever i nuet og har kontrol over sine tanker/mindset. Mindfulness er ikke noget man kommer sovende til – det kræver at man praktisere det og gør det til en vedvarende del af ens liv.

Du kan finde kurser i mindfulness her

Mindfulness hjalp os til at blive bedre forældre

Mindfulness har som sagt hjulpet os en hel del. Når man har børn, så er det vigtigt at man kan nyde det og bruge tiden fornuftigt når man har den. Det duer ikke at man bare smider sig på sofaen når man kommer hjem fra arbejde, man skal i stedet engagere sig i sine børn. Det kan lyde hårdt, men med mindfulness får man nogle redskaber, som kan hjælpe en godt på vej. At ”studere” mindfulness er ikke som en traditionel uddannelse. Det består primært af kurser og øvelser i praksis.

På kurserne hos Mindfulness akademiet lærer man og mindfulness og man får nogle værktøjer til, hvordan man kan lære at leve mere mindfuldt. Herefter skal man anvende dem i praksis og reflektere over ens fremgang. Det er vigtigt at huske på, at mindfulness ikke er et værktøj, som man bare kan hive frem når man har brug for det. Det er en teknik, som man skal praktisere gennem lang tid og på den måde bliver den en vedvarende del af ens liv og sind. Det kan lyde en smule svært, men det er faktisk noget alle mennesker er i stand til at lære, hvis de altså bare vil.