Er du på jagt efter en manuel brystpumpe, kan du læse mere her om, hvilke modeller du bør holde øje med. Der findes nemlig en række forskellige modeller på markedet, hvilket kan gøre det svært for dig at vælge. Nederst kan du også blive klogere på, om det nu også er en manuel brystpumpe, der er det rette valg for dig.

Har du som ammende kvinde brug for at pumpe mælk ud af dine bryster, er en manuel brystpumpe en smart løsning for dig. Der er et håndtag på, der gør det muligt for dig  med håndkraft selv at pumpe mælk ud af brysterne.

Mælken bliver opsamlet i en flaske, som du kan sætte i køleskabet eller fryse ned. Dermed er der mælk til senere. Det er særligt praktisk, hvis du som mor skal ud, og det er faren eller en anden, for eksempel mormor eller farmor, der skal stå for at give babyen mad.

Disse manuelle brystpumper skal du holde øje med

Der findes en række forskellige former for manuelle brystpumper på markedet. Det kan gøre det lidt svært for dig at finde frem til den rette. Herunder har vi samlet et udvalg af forskellige brystpumper, det er værd for dig at overveje.

Vi har fået inspiration fra apotekeren.dk, hvor du kan finde et stort udvalg af forskellige former for brystpumper. Se deres udvalg her.

  • Medela Harmony er et populært valg, da den har et tofasesystem, der gør, at mælken lettere løber til. Alle deres flasker er fri for Bispenol A, der er et hormonforstyrrende stof, der ellers findes i meget plastik.
  • Lansioh Manuel Brystpumpe har et comfort seal rundt om pumpedelen. Det gør, at den sidder behageligt rundt om brystet, og at den er med til at stimulere, at du kan malke mælk ud.
  • Philips Avent har et smart system, hvor mælken løber direkte ned i flasken, som barnet skal bruge. Du skal derfor bare sætte sutten på, så er flasken klar til brug. Den er selvfølgelig fremstillet uden brug af skadelige stoffer.

Manuelle brystpumper vs. Elektriske brystpumper

Når du skal købe en brystpumpe, skal du selvfølgelig altid gøre dig overvejelsen, om det skal være en elektrisk eller en manuel brystpumpe. Pumper du ikke så tit mælk ud, er det oplagt at gå med den manuelle. Det tager lidt længere tid end med den elektriske, men den manuelle er nede i et helt andet prisniveau end den elektriske.

Pumper du ofte mælk ud, kan det være en fordel for dig at bruge de ekstra penge på at købe en elektrisk pumpe. Dermed kan du hurtigt pumpe den mælk ud, som du skal bruge. Skal det gå rigtig hurtigt, kan du overveje at få en elektrisk pumpe, som du kan bruge på begge bryster samtidig. Dermed kommer det virkelig til at gå hurtigt for dig at få malket mælken ud.