En strækvikle er som andre vikler et transportredskab for de helt små. Du kan bruge en strækvikle fra barnet bliver født til det er en tumling på cirka 18 måneder. Fordelen ved en strækvikle er, at barnet kommer tæt ind på moderen og kan mærke moderens varme, som det ellers ville have lagt hos moderen … eller faderen for den sags skyld. Den varme og nærhed giver en stærk tryghed. Men det er ikke kun moderens nærhed, der giver tryghed. Også det faktum at barnet får hovedet dækket og rettet ind mod moderen gør at specielt spædbarnet kan koble af fra den forvirrende verden og blot se på sin mor. At blive konfronteret med hele verden som spæd, det kan være en overvældende oplevelse af lyde, lys og sanseindtryk, og ofte kan det være dejligt beskyttende at være placeret så ens verdensudsyn kun er moderen, og babyen blot kan titte lidt frem og se verden i glimt.

Vi anbefaler Bobas strækvikle

Vi har fundet Bobas strækvikle hos den danske webshop Koalabarn. Den er rigtig dejlig, og selvom den er stræk består den stadigvæk af 95% bomuld og kun 5% spandex. I skrivende stund koster den 350 kroner, og ifølge Koalabarn så kan den holde et barn op til 3 år på op til 18 kg. Det tror jeg nu lige er at presse citronen mere end godt er. Det sagt så er det en rigtig god strækvikle i meget høj kvalitet. Du kan læse mere om strækviklen her: http://koalabarn.dk/slynger/11-boba-standard-vikle.html

Hvis vi skal kigge på et problem ved denne strækvikle, så er det at den ikke er økologisk, men så til gengæld kan den godt tåle maskinvask. Barnets vægt bliver jævnt fordelt over din krop, og der er derfor heller ikke bestemte kropsdele, der bliver for belastede, når man er på en længere tur.