Før i tiden vil denne her artikel have titlen “Sådan bliver dine drenge bedre til fodbold”, men der er flere og flere piger, der spiller fodbold i Danmark. Vi har kigget lidt på Danmarks førende fodboldmedie Fodboldspilleren.dk .

Her er der fokus på en række forskellige redskaber der kan forbedre dine børns fodboldevner. Særligt er der to ting, der “sparker” igennem på siden:

Fodboldmål i haven

Det vigtigste for at børn kan få en fornemmelse af spillet er fodboldmål derhjemme, og det vil for langt de fleste sige fodboldmål i haven. Grunden til at fodboldmål i haven er en rigtig god ide, og at dine børn ikke bare kan nøjes med et par sten eller nogle andre markeringer er, at præcisionsspillet bliver meget mere styrket. Du kan læse meget mere om fodboldmål i haven her.

 

Fodbold rebounder

Hvad er en fodbold rebounder? Det er en ret ny opfindelse og som faktisk kommer fra den professionelle fodbold. En fodbold rebounder er en mellemting af et fodboldmål og en trampolin. Lyder det underligt? Ja det er det for så vidt også. Ideen er, at man har en virtuel med eller modspiller om man vil. Man sparker bolden hen på en fodbold rebounder, og så returneres bolden og man skal “gribe” bolden med foden eller hovedet og returnere den tilbage.

En fodbold rebounder er den ultimative tekniske træning af enhver fodboldspiller – uanset alder. Rebounders blev opfundet i 00’erne i det sydlige Europa, og de har lynhurtigt vundet indpas i det meste af resten af Europa, og de kan i dag erhverves i alle prislejer. Læs mere her om fodbold rebounder.

Fodboldklubber

Send dit barn i en fodboldklub. Fra dit barn er 4-5 år gammel kan han eller hun begynde i de fleste fodboldklubber. Det er ikke fordi nivauet nødvendigvis er stadig højt, men barnet får en følelse af at løbe en masse unger rundt efter bolden. Det er langt fra sikkert de interesserer sig for at score mål, og til tider kan der være helt andre ting, der skal undersøges end det som handler om fodbold. Når børn starter med at spille bold fra en tidlig alder, så er det vigtigt at det handler om sjov og samvær, snarere end hvad der senere bliver til fodboldinteresse!

Fodbold er en god sport – selv for de helt små, og børn bør blive støttet i deres fodboldinteresse.