Er du en fodboldfar eller ­mor, kan man jo være fristet af at tage sine børn med ud i haven for at inspirere dem til at fatte interesse for den lille runde. Men fodbold er først og fremmest leg i begyndelsen, så det er også vigtigt at man sørger for at give dem de rigtige redskaber, så det netop bliver en leg.

I dag kan man jo få alverdens træningsudstyr til at installere derhjemme, men det meste ­for ikke at sige alt ­ er til de større børn hvor motorikken og ikke mindst konkurrencelysten er bedre og større.

 

En begyndelse ­ mål og bolde

Noget af det nemmeste at starte ud med, er en bold og et mål. Bolden skal være tilpas størrelse hvilket i dette tilfælde vil sige en 3’er for børn op til 7 år. Snakker vi helt små børn, er en klassisk billig bold en god start, eller måske en skumbold, men det gør heller ikke noget at købe en lidt dyrere plastikbold der måske vejer lidt mere. Så længe du sørger for, at det ikke er for svært for barnet at sparke til den.

Du kan også gå på jagt efter fodbolde, med forskellige klubbers farver og logoer på, hvis der er allerede er valgt et favorithold, eller bare for at få en lidt anderledes bold end den klassiske sort/hvide fodbold.

 

De store børn, op til 12­15 års alderen, kan bruge en 4’er og synes generelt en læderbold i den rigtige størrelse, er langt sjovere end plastikbolde der flyver rundt med vinden.

Når det kommer til fodboldmål, kan det jo være fristende at købe en dyrere model, men husk dig selv på at de helt små jo altså ikke sparker voldsomt hårdt. Derfor kan det være en super og sjov idé, at købe et mål der kan klappes sammen som f.eks. det du ser her herover eller et oppusteligt mål som du ser herunder

 

Til de større børn er man naturligvis nødt til at købe nogle mål med stærkere materiale, og det kan du finde mange steder, både i supermarkeder, legetøjsbutikker og diverse webshops med sportsudstyr.

 

Et ekstra twist

For at give børnene en ekstra udfordring ­ når de er klar til det ­ kan man købe noget af det lidt sjovere udstyr. Det kan f.eks. være et mål med præcision­huller hvor det gælder om at være præcis og så er der samtidig et element af konkurrence i det. Det kan se et eksempel her

 

Nu har de nævnte produkter indtil videre alle været fra udlandet, men der findes skam også mål, med og uden præcisionshuller, på det danske marked. Bl.a. kan man hos Lilletrae.dk finde et udvalgt til rimelige priser der også matcher en lidt højere kvalitet. Det kan ses her http://www.lilletrae.dk/shop/fodboldmaal­til­haven­56c1.html.

 Man kan således også finde mål i klubtema, f.eks. dette Barcelona­fodboldmål  til de mindre børn, som man måske enten allerede har, eller har tænkt sig at påvirke lidt i den “rigtige” retning. Der medfølger ovenkøbet en fin skumbold.

 

“Artiklen er skrevet af Martin Hjort, der er skribent på fodboldfessor.dk. Martin er sportsfanatiker og det er uden tvivl fodbolden der er det primære fokus, ligesom han er far til to børn.”