Selvom der er færre og færre i Danmark der får børn, er der stadig de heldige få der gør. Derfor er det vigtigt at man har styr på traditionerne, og holder den perfekte babyshower. Her er en lille gennemgang og tips til at arrangere et babyshower.

Historien

For at få den bedste babyshower, skal vi starte med at forstå hvorfor og hvorfra det startede. I gamle dage i USA var der rigtig mange husstande der havde det rigtig hårdt økonomisk. Der var kvinder der ikke havde nogle mænd og som derfor havde det endnu hårdere økonomisk. Derfor startede man traditionen, for at hjælpe husstanden eller kvinden med at kunne hjælpe deres barn. Det er derfor man giver brugbare gaver såsom bleer, sutteflasker, vugger og barnevogne. I gamle dage var det at blive gravid en kvindeting. Det var ikke noget mændene gad at blande sig synderligt i. Går man lidt længere op i historien, blev en Babyshower mere til det vi kender den for at være i dag, en fejring og en fest af, at man er blevet gravid og man snart skal føde. Og ligesom så mange andre højtider, handler det også primært om gaverne.

 

Planlægningen

Man holder ofte selve festen omkring 6 uger inden babyen skulle ankomme. Det er altså en fejring af den snarlige ankomst. Her er der mange der har tradition for at overraske moren i sit eget hjem eller hos en ven. Men hvis man kender moren godt, og ved at det måske ikke lige er det, hun ville blive mest begejstret over, så er det måske en meget god ide at lade være. Hun er tros alt gravid! Men som sagt, det er den gravide der er i fokus, og i skal derfor gøre alt hvad i kan for at forkæle hende. Derfor er det også en rigtig god ide at lave en lille gruppe af hendes nærmeste, som står for planlægningen. Det kan både være familie eller venner, og i nogle tilfælde hendes partner, da partneren trods alt lever sammen med hende. Der er jo nogle gravide der ændrer adfærd under graviditet, så for at være på forkant med det, er det en god ide lige at løbe planerne forbi partneren. Når denne kerne gruppe er dannet, skal der sendes invitationer ud, og det er selvfølgelig en rigtig god ide at være på forkant, og sende dem så tidligt så muligt, så alle kan være med. Måske endda lige ringe til de vigtigste personer i hendes omgangskreds og høre om den dato i er kommet frem til, passer med de vigtigste personer i hendes liv.

Uanset om i samarbejder eller om i overrasker hende, skal der købes noget pynt ind til festen. Du kan finde alt til dit babyshower på nettet i dag. Så skal I ikke stresse over at finde en butik der har det det hele, men blot bestille og vente. Men det i skal beslutte jer for er hvilket tema festen skal have. Der er blandt andet en stigende tendens til at holde gender reveal baby showers. Det er altså lidt sjovt med balloner og andet udstyr man kan få i dag, til at give festen en lille twist.

 

Gaverne

Traditionen med at man giver moren brugbare gaver til sit barn holder stadig ved. Det mest normale er klart at give gaver som moren kan bruge til barnet. Hvis i nu giver en barnevogn, eller brystpumpe eller autostol, så husk nu lige at lave din research, og find F.eks. en autostol testvinder, så i er sikre på, at give noget, der i dette eksempel er sikkert. Eller hvis det er en barnevogn, så en barnevogn der er den rigtige størrelse til bilen, og som nemt kan foldes sammen.

Når i nu skal planlægge arrangementet er det også en rigtig god ide at planlægge gaverne samtidig! Det kan blive pænt trættende at få 3 barnevogne…. Så lav en fælles liste over de ting hun skal have. Så er I sikker på at hun er bedst klædt på, og har alt hun skal bruge. Så lav en stor fælles gaveliste og planlæg hvem der køber hvad.