Den nyeste trend indenfor bæredygtig tøj er bambustøj. Det startede i det små med tandbørster lavet af bambus, men nu har det udviklet sig. Så i dag kan du få rigtig meget forskelligt tøj lavet af bambus.

Uanset om du er voksen eller barn, så er der rigtig mange muligheder for at få tøj af bambus. En af de trends der først kom på banen var bambus sokker eller bambus strømper. Det unikke ved bambus strømper er at de ikke er særlig meget dyrere end normale strømper, og så er de både blødere og mere naturvenlig end normale strømper. Bambus strømper er faktisk blevet så populære, at der er lavet hjemmesider, som udelukkende omhandler bambus strømper – for eksempel denne her: https://bambus-stroemper.dk/ . Så hvis du vil have det bedste for dig eller dit barn, så er bambus strømper et meget naturligt valg!

Meget mere end strømper af bambus

Bambus strømper er måske det mest populære tøjprodukt af bambus, men der er faktisk blevet udviklet rigtig mange andre typer produkter af bambus. For eksempel kan du finde produkter som shorts og t-shirts, så vel som du kan finde en lækker sweater i bambus til de kolde aftener. For kvinderne er der også smarte og bløde trusser i bambus, såvel som du kan finde dejlige bløde leggings, der før bomuldsprodukterne til at ligne sandpapir. Det samme gælder, når du kan finde tank tops og andet i bambus.

Skal ikke vaskes lige så tit

Bambustøj er antibakterielt, hvilket på almindelig dansk vil sige, at det ikke behøves at komme lige så tit i vaskemaskinen som andet tøj. Dog bør du vælge skånevask, når du vasker bambustøj. Bambustøj kan ikke tåle for høje temperaturer, særligt ikke hvis det skal holde formen. En sidste kommentar der skal nævnes er, at du heller ikke bør stryge bambustøj ved højeste temperatur. Det er heldigvis heller ikke nødvendigt, da bambustøj ikke krøller lige så meget som andet tøj.