At forære nybagte mødre barselsgaver kan spores langt tilbage i tiden. I begyndelsen var barselsgaven noget faren til barnet forærede moren, enten som et symbol som taknemmelighed over en veloverstået fødsel et sundt og raskt barn, eller som i vikingetiden som et symbol på at faderen vedkendte sig barnet. Traditionen med barselsgaver har ændret sig en del, og ad flere omgange igennem historie, fra at være en tradition imellem far og mor, til at være noget man som familie og venner forærer forældre og baby, når de ser den lille ny for første gang.

Hvad giver man i barselsgave?

Der er mange anledninger til at give gaver, når der kommer en lille ny til verdenen, og for nogle kan det blive for meget med babyshower, barselsgaver og barnedåbsgaver. Langt de fleste tager dog en lille gave med når en de står nær, har fået en baby. Men hvad skal du købe, og vil du have gave med til både mor og barn? En god ide er altid at prøve at lure, om de mangler noget, ved du at de mangler bodyer i str. 56, eller ammeindlæg, så er det oplagt at købe det. Er du i en situation, hvor du ikke ved hvad familien mangler, så kan du gå efter nogle af de ting, som man bruger i stor stil som nye forældre. Det kan for eksempel være stofbleer, savlesmækker eller sengetøj. En anden mulighed hvis du er helt på bar bund, er at købe noget sødt tøj, men i en større størrelse end barnet skal bruge, det har forældrene sjældent nået at købe endnu. Ekspedienten i butikken kan sikkert hjælpe dig med at finde noget tøj til en baby på to eller tre måneder.

Den lille gave til mor og barn

Der er en verden af muligheder, når det kommer til babyudstyr, og du kan meget let komme til at købe en hel masse, bare fordi det er utroligt kært. Men hvad bruger en baby egentlig? Helt små børn er sjældent særligt interesserede i bamser og billedbøger i afdæmpede farver. Babyer har generelt meget lettere ved at se stærke farver. De har også stor fornøjelse af legetøj med forskellige teksturer og lyde, som de kan undersøge.

Vil du i stedet købe en gave til den nybagte mor, kan du kigge efter noget forkælelse. Som ny mor og far vasker du rigtigt meget hænder, det kan godt give tørre hænder, og skabe et behov for en god håndcreme. På den måde sikrer du også at de vil tænke på dig hver gang de bruger håndcremen. Du kan også sammensætte en gavekurv med lidt lækkert, som den nye familie kan nyde, når den lille sover. Det kan være en kurv med noget lækker kaffe, en god the, lidt chokolade, kiks og vingummier til at holde energien oppe, selv hvis det bliver nogle lange nætter. Du kan endda købe slik online og på den måde spare en tur ned i den lokale dagligvareforretning.

Den praktiske gave spreder glæde i lang tid

Du kan også gå efter at opfylde et praktisk behov med din gave. Mange forældre ønsker sig for eksempel bæreseler, så de kan have den lille tæt på selv, når de skal have de mere praktiske opgaver af vejen. Der er rigtigt mange forskellige muligheder, når det kommer til bæreseler, og det kan være en god ide at undersøge, hvornår de nybagte forældre vil bruge bæreselen. Det kan være at den skal den bruges til den nyfødte, men det kan også være, at planen er, at den skal bruges, når barnet bliver større. Ligesom der er forskel på, om barnet skal bæres på brystet eller på ryggen.

Andre eksempler på mere praktiske gaver er en baby-nest, det er en form for lift der sikrer at den lille sover godt og trygt. Du kan også købe en fin barnevognspude, på den måde kan den lille trold sidde godt i barnevognen når familien skal på tur. Du kan også bruge sæsonen som inspiration til din barselsgave. Det kan for eksempel være rigtigt rart at have en solskærm til barnevognen til de lune sommerdage, eller en ulden heldragt til at sørge for at den lille kan holde varmen. Som en lille bonus kan ulddragterne oftest fås med de fineste teddybjørne-øre, så den lille kommer til at ligne en lille bjørn.