Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med de sider, der linkes til.

Går du med tankerne om at tage på familieferie med alle dem, du holder af i den nærmeste fremtid? Så er du landet det helt rigtige sted. Vi fortæller dig nemlig meget mere om, hvordan du kommer i mål med at arrangere en fantastisk tur for hele familien, og hvor der er plads til alle mand. Vi guider dig fra A til B, så du får alt den nødvendige viden til din tur.

I dag er der et væld af muligheder for at tage på familieferie i Danmark, og derfor tager denne guide udgangspunkt i muligheden for at blive inden for de danske grænser. Læs med og bliv inspireret til årets familietur.

Book privat transport og nyd turen

Inden du er klar til at booke hotel eller feriebolig, gælder det om at få godt styr på transporten. I takt med, at I muligvis er en stor gruppe, der skal afsted, kan det være nødvendigt at undersøge forskellige muligheder for transport. Her kan det ofte blive udfordrende i og med, at togbilletter og busser typisk er booket lang tid i forvejen.

I stedet for at betale for offentlig transport, bør du altid undersøge muligheden for at bestille en privat bus. Her kan du indhente tilbud fra mange forskellige busselskaber, der tilbyder dig den rette størrelse bus til hele familien. Du kan læse mere lige her, hvis du vil undersøge priserne for at se, om det rent faktisk kan betale sig for jer at have jeres egen minibus.

 Familievenlige omgivelser er en sikker vinder

Foruden transport fra ét sted til et andet, er selve boligsituationen og omgivelserne essentielle for den perfekte familieferie. Her bør du tage højde for de forskellige aldersgrupper, der skal med på familieturen, hvor særligt ældre eller småbørn skal prioriteres. Heldigvis er der rig mulighed for at finde hoteller eller ferieboliger landet over, der tager hensyn til alle.

Har du små børn med, kan vi kun anbefale at kigge nærmere på nogle af landets campingpladser, der er børnevenlige. Her vil der være et væld af faciliteter, underholdning og gode legemuligheder for børnene. På den måde kan du imødekomme alles behov, og ofte vil I blive indlogeret i fine hytter på de forskellige campingpladser.

Husk det hele

Inden I tager afsted, skal du sørge for at have styr på oppakningen. Når I tager på familieferie, er det nødvendigt med en god klapvogn til de små, idet man ofte vil være aktiv i løbet af ferien. Har du endnu ikke en klapvogn, der kan klare mange typer terræn, kan du her finde en klapvogn test, der gør det hele nemmere for dig. Du kan se forskellige specifikationer og fordele ved de forskellige modeller.

Derudover skal du undersøge, om I selv skal medbringe dyner og sengelinned. Det samme gælder for håndklæder og køkkenartikler, og dette kan du med fordel spørge om i forbindelse med booking af værelser eller hytter. Pak altid badetøj, regntøj og gode sko, så I alle er godt dækket ind lige meget vejrforholdene på jeres familietur.