Amning: Spørgsmål og Svar

Mange tror før de får et barn, at amning bare er at sætte baby op til brystet, og så kører maskinen. Men næ nej det er det ikke. Der er rigtig mange problemer forbundet med amning. Denne side om amning beskæftiger sig primært om de tidsmæssige sider ved amning. Vi har også en side om ammepuder, hvor det handler mere om aflastning i forhold til amning.

 


1) Hvor tit skal en nyfødt ammes?

Svar: Du bør amme en nyfødt mindst 8 gange om dagen og gerne flere gange, alt efter hvor længe han sover mellem amninger om natten. Hvis han/hun kan vente fire timer mellem amninger, så vil du sandsynligvis fodre ham to gange i tidsrummet fra 23:00 til 07:00. Hvis du ammer ham lige før han går i seng, så er du kan kun nødt til at komme op en gang i løbet af natten.

 


 

2) Hvor ofte skal en ældre baby ammes?

Svar: Afhængigt af barnets alder, bør du amme ham hver 3-4 timer i løbet af dagen. Som dit barn bliver ældre, vil det amme mindre, men til gengæld vil barnet spise mere og mere i løbet af hver amning. Hvis du vil amme efter dit barn er over 6 måneder gammel, så bør du ikke amme mindre end 5 gange om dagen. Hvis din mælkebeholdning er faldende, så er du måske nødt til at tilføje en eller to amninger mere at hjælpe med at øge din mælkebholdning i brysterne.

 

3 Hvordan trapper man ned på amning som barnet bliver ældre?

Svar: Den mest almindelige måde at ændre spiserytmer, er når mødre er nødt til at gøre er at gå fra en amning hver 3. time til en rutine med amning hver 4. time, det de fleste forsøger her er, at droppe en amning midt om natten, eller droppe en amning om morgenen.

 


 

Det er ofte sådan, at du vil vide, når din baby er klar til at ændre deres spisevaner ved en ændring i deres søvnmønster. En baby, der har været på tre timers intervaller tager normalt tager 3 lur om dagen, og hvis de spiser hver 3,5 til 4 timer så de kan droppe den sidste lur på lur eller forkorte en af ​​de andre naps betydeligt. Babyer er normalt klar til at gøre dette på omkring 3 måneders alderen.

amning

De fleste babyer dropper amningen midt om natten af ​​sig selv når omkring 6-14 uger gamle. Du vil vide, at de er klar, når du vågen i panik om morgenen gad vide hvorfor din baby ikke fik dig til en fodring. Barnet vil kræve mere mad i løbet af dagen dog, og hvis du ammer, kan dine bryster føles fuldt ud for et par dage, men det er værd at det!
 


 

Den sene aften amning er normalt den sværeste at give slip på. Nogle forældre tror, ​​at hvis de ikke ammer baby lige før sengetid, så vil barnet vågne midt om natten. Hvis du tror, at dit barn ikke kan undvære den sene aften amning, så skub det tilbage i 15-minutters intervaller, indtil du ammer ham på det tidspunkt af aftenen, som du gerne vil. Hvis de sidste to amninger af dagen synes for tæt på hinanden, så fortvivl ikke. Det vil nok udvikle sig så det går op i en større helhed, og du vil blive meget gladere for det!

 
Andre der har fundet denne artikel interessant har også læst om hvordan man vælger den rette pusletaske, hvilke sutter der er den rette for din baby og vores side om stofbleer.