Syntes du, at dit barn sidder for meget ved skærmen? Så er du nok ikke de eneste forældre, med den tanke. Manger mener, at børn bruger for lidt tid udendørs. Dette satte de 2 forrige års restriktioner bestemt ikke et punktum på. Men, nu er tiden for mange igen til at aktivere deres børn i fællesskab med andre. Mange studier viser, at børnehobbyer er sunde og påvirker positivt resten af livet. Desuden er det en god måde at blive en del af et godt børnefællesskab. Hvis du syntes det er på tide at dit barn for en ny hobby – eller måske fortæller dit barn dig selv, at de er ved at gå lidt træt i deres nuværende – så overvej i fællesskab nedenstående forslag, og se om der skulle være en ny sportsstjerne gemt!

Vandsport vinder frem i Danmark

Vandsport er ikke en udbredt sport i Danmark, hvis man kigger på statistikkerne. Faktisk er der formentligt mange, som slet ikke ved, hvad vandsport er. Begrebet vandsport kan også dække over mange ting, det kan f.eks. være kajak eller vandski. Netop sidstnævnte har de seneste år vundet frem i Danmark. I Danmark har vi nemlig mange vandområder, som danskerne er begyndt at få øjnene op få. Måske har du hørt om surfing på vestkysten, men, vores indre fjorde danner grundlag for en lige så vild aktivitet – nemlig vandski. Hvis dit barn skal igang, skal i starte med at anskaffe et sæt børne-vandski. Denne aktivitet kræver megen træning, så det er også en god måde for dit barn at lære vigtigheden af tålmodighed!

Kampsport giver selvtillid

Et andet bud kan være kampsport. Mange syntes, at kampsport virker lidt voldsomt for deres børn. Men utallige studier viser, at dette er en af de aktiviteter, som giver allermest selvtillid. Nogle tror måske, at dette gør deres børn aggressive – men studier peger altså på det stik modsatte. Det gør børnene mere disciplinære, tålmodige og i stand til at forsvare sig selv! Ligesom vandski, er det også en super måde at motionere og træne hele kroppen! Hvis du syntes dette kunne være en spændende mulighed, kan du overveje eksempelvis karate, taekwondo eller boksning.

De traditionelle kan stadig

Aktiviteterne behøves selvfølgelig heller ikke at være eksotiske. De gamle klassiske som fodbold, håndbold eller badminton er ligeledes en super måde for dit barn at komme i form og danner også grundlag for et super stærkt fællesskab!