Få svar på hvilken dinosaur i havet, der var størst og andre fun facts her!

Vi mennesker elsker fortællinger og historier om alle de mange spændende, uddøde skabninger, som har boet her på planeten for mange millioner af år siden. Det kan fascinere både store og små, hvorfor der både er lavet utallige dokumentarer om dinosaurer og alverdens dinosaurlegetøj. Især hos de små, er dinosaurerne et kæmpe hit.

Uanset om du køber mosasaurus bamser, en velociraptor i Schleich eller en byg-selv-dinosaur til dit barn, så vil de blive klogere på fortidens kæmper, imens de har det sjovt.

verdens største dinosaur i havet

Få sjove facts om dinosaurerne og bliv klogere på mulighederne for legetøj og læring inden for dinosaurernes verden herunder.

Fun facts om dinosaurer

Når du giver dit barn dinosaurlegetøj, så kan det være en idé, at du også selv lærer mere om dinosaurer. På den måde kan du være med til at stimulere dit barns læring. Dit barn vil naturligt spørge dig, hvis de for eksempel får en mosasaurus bamse: hvad var verdens største dinosaur i vand? For at forberede dig på dette, så kan du læse lidt fun-facts om dinosaurer her:

1. Hvad var verdens største dinosaur i havet?

Mosasaurus dinosauren er vurderet til at være den største dinosaur, der har levet i vand. Den blev op til 17 meter lang og levede for 66 millioner år siden.

2. Hvad var verdens største dinosaur på land?

Argentinosaurus hedder verdens største dinosaur. Den kunne måle op til 40 meter og vejede omkring 100 tons.

3. Hvilken dinosaur var farligst?

Der har fandtes mange farlige dinosaurer. Den mest berømte af de farlige er Tyrannosaurus Rex. Efter Jurassic Park er Velociraptor også blevet kendt for at være farlig. Det er dog ikke den allerfarligste. Den farligste dinosaur hed Spinosaurus aegyptiacus og var farlig, da den både kunne jage i vand og på land.

Hvad kan du finde af dinosaurlegetøj til dine børn?

Der findes meget forskelligt slags dinosaurlegetøj derude, og det kan være svært at vælge. Her er det naturligvis en god idé at tænke på dit barns interesser.

Er dit barn glad for at lege med dyr, så er Schleich dinosaurer en god mulighed. Hvis dit barn derimod er mere interesseret i puslespil, så findes der mange forskellige puslespil med dinosaurer. Hvis dit barn godt kan lide selv at tegne historier, så kan du købe dinosaur klistermærker. Er dit barn mere til at putte med bamser, så kan du købe en dinosaur bamse. Og hvis du har en kommende palæontolog som barn, så kan Byg-selv-dinosaur-knogler af træ være en idé.

Når du køber legetøjet, så kan det også være en idé at læse for dit barn omkring dinosaurer – på denne måde kan I sammen finde svar på spørgsmål som ‘hvad var verdens største dinosaur i havet?’.

Der findes mange gode informerende bøger derude, der både fortæller historier og er faktuelle. Sådan får du blandet underholdning og læring på en måde, der giver mening for dit barn. Hvis barnet er gammelt nok til at læse selv, så er det naturligvis også en god måde for dem at træne læsningen, imens de lærer og har det sjovt.

Spørgsmål til verdens største dinosaur i havet og andre fun facts

Har du kommentarer til artiklen, så endelig spørg løs nedenfor.