Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Dit barn leger med legoklodser på stuegulvet. Desværre er den helt rette klods ikke til at finde i bunken af farverige, små og store legoklodser. Du vil gerne hjælpe – men du kan ikke. Du har simpelthen så ondt i lænden, at du ikke kan sætte dig på hug for at rode legoklodserne igennem.

Som forældre er det yderst irriterende, at diverse smerter holder dig fra at lege med dit barn. Med alderen er det selvfølgelig ikke unormalt, at du kan mærke, at din krop ikke længere er helt ung og smidig. Heldigvis kan du komme en del smerter til livs ved at ændre nogle mønstre i din hverdag.

Find roden til smerteproblemet

I stedet for at lade smerterne styre dit liv, bør du forsøge at komme smerterne til livs. De ser smerter som følger af en aktivitet. Chancen for skader er selvfølgelig også høj ved aktiviteter som fodbold, løb eller hård styrketræning. Dog kan manglende aktivitet eller hverdagsaktiviteter også være skyld i, at du oplever diverse smerter i kroppen.

Her kan for eksempel en dårlig kropsholdning være skyld i, at du får ondt i ryggen, når du hjælper dit barn med at bygge de flotteste sandslotte i sandkassen. Derudover kan du på sigt få hoftesmerter, hvis du grundet kontorarbejde sidder ned de fleste timer i døgnet.

Disse er selvfølgelig bare eksempler på, at små ting i din dagligdag kan have stor betydning for de irritationer, som gør det mere smertefuldt end sjovt at tilbringe kvalitetstid med dit kære barn. Hvis du finder grunden til smerten, har du mulighed for at gøre noget ved den. Derved kan du gå en smertefri tid i møde, som åbner op for en helt ny verden af aktiviteter og lege med dit barn.

Sig farvel til smerterne ved hjælp af professionelle

Selvom du finder roden til smerteproblemet, kan det være svært at fikse det på egen hånd. Kroppen er trods alt kompliceret at have med at gøre, da der er mange ting, der kan spille ind angående diverse smerter.

Hvis irritationerne sætter en barriere op for, at du hverken kan lege tagfat eller svinge dit barn i en gynge, kan du ty mod professionel hjælp. Der er mange dygtige, specialiserede fagfolk derude, der vil hjælpe dig, sådan du kan bøje dig ned og løfte dit barn op i armene i én smertefri bevægelse.

Ligesom der kan være mange grunde til, at du oplever smerter, kan der også være mange løsninger til, hvordan du kommer af med smerterne igen. Ofte vil du selv have mulighed for at komme smerterne til livs, mens smerterne andre gange kræver professionel hjælp at håndtere.

Gå en smertefri fremtid i møde

I langt de fleste tilfælde kan du sagtens komme til at opleve smertefri bevægelser igen. Enten på egen hånd eller med hjælp fra andre kan du ofte ende med at leve et smertefrit liv, sådan du endelig kan sætte dig på hug og hjælpe dit barn med at finde den helt rette legoklods.