Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Børnelegetøj bliver udsat for lidt af hvert. Dit barns tur i haven, sandkassen eller på toilettet foregår ofte i selskab med det elskede favoritlegetøj. Derfor vil dette legetøj i mange tilfælde ende med at blive en bakteriebombe af dimensioner.

Afhængigt af hvilket slags legetøj, der er tale om, kan rengøringsprocessen være et større stykke arbejde. Nogle gange kan en lettere tur med en karklud være løsningen, mens du andre gange må tage større og mere omfattende midler i brug.

Opvaskemaskinen kan rense legetøj såvel som tallerkener

En opvaskemaskine kan rengøre selv de mest snavsede kopper, skåle og tallerkener – så hvorfor ikke legetøj? Noget legetøj tager overhovedet ikke skade af at få en tur i opvaskemaskinen. Det skal dog nævnes, at det nogle gange vil være et skøn, hvornår et legetøj er robust nok til at gennemgå den grundige rengøring, som opvaskemaskinen vil sørge for.

Hvis legetøjet kan holde til at komme i opvaskemaskinen, kan det være en god idé at skylle legetøjet efter. Derved vil de sidste sæberester forsvinde, og dit barn kan igen få lov til at gå på eventyr med sin bedste ven!

Jævnlig rengøring kommer tidskrævende udfordringer i forkøbet

Pletter fra aftensmaden, mudderbade eller en erstatning som malerpalet kan få dit barns dukke, bamse eller sovedyr til at blive uigenkendeligt. Når først pletterne er kommet, bør du tage hånd om disse, inden det er for sent.

Det kan nemlig medføre et kæmpe besvær, hvis pletterne ikke bliver fjernet hurtigst muligt. Selvom legetøj ofte er lavet til at klare selv den helt store rusketur fra et barn, er de ikke nødvendigvis bygget særlig smart i forhold til rengøringen.

Derfor er det vigtigt, at du hurtigst muligt får rengjort legetøjet, sådan pletterne ikke tørrer ind. Derudover vil jævnlig rengøring af legetøjet sørge for, at du ikke behøver at være bekymret, når bamsen Ninus lige får en ordentlig mysser af dit kærlige barn.

Rent legetøj sørger for et rent og sundt barn

Bakterier findes overalt. Selvom de ikke er til at se med det blotte øje, kan de medføre mere eller mindre alvorlige sygdomme. Med en god hygiejne af dit barns legetøj vil du reducere risikoen for sygdomme markant.

En smart måde at holde legetøjet bakteriefrit på er ved at holde dit barn bakteriefri. Dette kan du blandt andet gøre med hånddesinfektion. Når dit barn først har til vane at spritte hænderne af i ny og næ, går de farlige bakterier en hård tid i møde. Derudover vil hånddesinfektion i hjemmet være guld værd, når dit barn har legekammerater på besøg. Hvis du gør en leg ud af at spritte hænder, vil du trygt kunne overlade dit barns legetøj til legekammeraten uden frygt for, at der kommer uønskede bakterier på legetøjet.

Hånddesinfektion kan også bruges til at spritte legetøj af. Da sprit er bakteriernes største mareridt, kan du undgå mange sygedage ved at have sprit i hjemmet.

Du behøver dog ikke at være fanatisk og rengøre legetøjet konstant – eller få dit barn til at spritte hænder hele tiden. Så længe du bare har god sans for, hvornår legetøjet og de små børnehænder trænger til at blive vasket, er både du og dit barn godt dækket ind mod sygdomme.