Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Din babys sikkerhed er alfa og omega. En god og solid klapvogn er således af afgørende betydning. Selv hvis du prøver den nede i butikken, er det svært at vide, hvordan den vil klare sig i den virkelige verden. Forbrugerundersøgelser tester mange klapvogne for at give deres bud på, hvad der er vigtigst for dig og dit barn.

Der er ingen klapvogn, der er lige til og god for alle. Den bedste klapvogn er en, der har de funktioner, som passer til dit barn og din livsstil. Samtidig skal det være til en pris, der matcher dit budget. Du kan bruge mindre end 700 kr. eller et beløb, der er et godt stykke over 5.000 kr. Klapvognenes design, lette materialer og mange funktioner øger normalt prisen på dem, men de fleste klapvogn test fandt ud af, at du ikke behøver at bruge en formue for at få en god, sikker klapvogn.

Du skal huske dette, når du køber klapvogn

Uanset om du køber en klapvogn til dit spædbarn eller mindre barn, skal du huske at tjekke klapvognen fysisk i en butik, inden du beslutter dig. Husk at tage et målebånd med.

  1. Kontroller først rammen. Klapvognen skal føles solid og ikke vakkelvorn.
  2. Kontroller om bremser eller drejelåsmekanismerne er lette at bruge, og håndtagene er behagelige. En anden ting er: Slår dine ben eller fødder mod hjulene, mens du går med den?
  3. Løft, og bær klapvognen, både når den er åben og foldet.
  4. Kontroller manøvrerbarheden ved at tilføje vægt såsom en tung håndtaske til klapvognssædet, og skub derefter til den.
  5. Juster ryglænet. Er det let at gøre? Og er selen let at fastgøre og løsne?
  6. Åbn klapvognen med den ene hånd og derefter med begge hænder. Luk nu klapvognen ved med samme metode.
  7. Læg mærke til, hvor meget lagerplads den har. Hvis du skal have masser af ting med på tur, skal du sørge for, at der er plads til det.
  8. Tag butiksmodellen med ud til din bil for at være helt sikker på, at den passer i dit bagagerum, når den er foldet, og hvis du ikke har bil, skal du måle den nøje af.

Klapvogne testes i laboratoriet og på en bane

Klapvogne testes både i testlokaler samt udenfor for at vurdere, hvilke klapvogne der er lette at bruge. Det er blandt andet gennem en manøvrerbare, så testpersonerne kan finde ud af, om de er sikre og gode at manøvrere.

Hver klapvogn testes, som var det en forælder, der brugte den. Den pålægges den samme vægt som barnet ville veje. Dertil justeres sele, ryglæn og hjulbremser, og den bliver foldet sammen og foldes ud, som du ville gøre, hvis du tog den ind og ud af bilen. Samtidig bæres den sammenklappede klapvogn, og i forlængelse heraf bemærkes den sammenfoldede størrelse og vægt.