De små elsker at male. Så hvorfor ikke lade dem være med til et større malingsprojekt som at male deres eget børneværelse? Det er super hyggeligt for både børn og voksne, og ved brug af kalkmaling er der ingen krav til de store malerevner. Kalkmaling er nemlig et produkt, som helt naturligt bliver rigtig flot at se på. Den formaterer ens strøg til flotte effekter på væggen, og det giver derfor et flot udtryk, når man kan fornemme de mange penselstrøg på kryds og tværs. Derfor er det også oplagt at inddrage barnet i malingsprocessen. Det er lidt lige meget, hvordan det bliver malet. Man kan prøve at gå efter et roligt udseende ved at gå efter lange strøg, hvorimod korte strøg vil gøre udtrykket vildere. Det er ikke noget, der har den store betydning, men så længe væggen bliver dækket af kalkmaling, kan man den næste dag stå op til en unik og personlig væg. I skaber derfor et minde sammen, som barnet altid vil have på sit værelse og kunne tænke tilbage på.

Kalkmaling til børneværelset men bliver det overhovedet flot?

Under selve processen kan man godt blive lidt mistroisk på, om det nogensinde skal blive flot, da malingen er meget mørkere end på billederne. Men den matte og lysere farve kommer i takt med at væggen tørrer. Så selvom at det ser lidt mærkeligt undervejs, bliver man positivt overrasket, idet man den næste morgen kan se en utrolig flot væg. Skulle man dog ikke være helt tilfreds, kan man vælge at give væggen et lag mere. Det kunne være, at der ikke havde været et tykt nok lag et område, eller man ikke er helt med den måde penselstrøgene kommer til udtryk.

 

Kalkmalingens effekt kommer allerbedst til udtryk, hvis man har en glat overflade. Her vil væggen få et mere betonagtigt look, hvilket er rigtig cool. Det er simpelthen kalkmalingens fine matte effekt, der er skyld i det. Er børneværelsets vægge dog ikke glatte, som for eksempel vandskurret eller murstenvægge, skal man ikke lade sig skræmme. Kalkmalingen har stadig en rigtig fed effekt disse ujævne vægge, som faktisk passer rigtig godt ind på et børneværelse.

Oversigt over kalkmaling

Der findes flere forskellige brands og farver indenfor kalkmaling. Her kan vi anbefale siden https://www.kalkmalingen.dk, som samler kalkmaling fra gode danske forhandlere. På siden kan du danne dig et overblik over hvilke farver og brands, der er. Der findes mange farver som vil passe godt til et børneværelse, og man kan også her inddrage barnet i processen. Nogle af de lyse farver vil passe godt til værelset, men mørke farver kan også sagtens passe ind i et drengeværelse med den rette indretning.

 

Det kan derfor være en rigtig sjov ide at købe kalkmaling til børneværelset. Udover at det er meget moderne og giver værelset et flot og personligt udseende, er det en god mulighed for dit barn og dig for at lave noget sammen. Kalkmaling er oplagt til børn, og det er noget man bør prøve. I vil derfor altid have et minde, som i dagligt kan se tilbage på.