Dit barn starter snart i skole, og du vil gerne have alt på plads inden da. Vi guider dig til alt det du skal huske, når dit barn starter i skole, om det så er første gang eller om dit barn starter i skole, igen efter ferie.

 

Taske, blyant, penalhus

Få styr på dit barns penalhus. Der skal som reelt være blyanter, en blyantspidser, viskelæder, og sådan noget som farver og lineal kommer helt an på alderen af dit barn. Gå ned i en forretning og køb ind, med dit barn. På den måde kan du nemt gå udenom alt det, han eller hun ikke kan lide. Hvis i er presset på tid, kan du handle det meste på nettet. Du kan få en smart skoletaske fra Jeva eller et lækkert penalhus. Forhør dig om dit barn skal have en ipad, computer eller notesbog med. Det er meget forskelligt fra skole til skole. Sørg også for at dit barn er klar til idræt, hvor man skal bruge idrætssko, gymnastiktøj og en gymnastikpose eller taske.

 

Ta’ hensyn

Hvis det er dit barns første skoledag, er det vigtigt at du er ekstra opmærksom på hans eller hendes følelser. Det kan være meget overvældende, at starte på en ny skole. Dit barn vil sandsynligvis græde, hvis det føler sig utryg, vær derfor sikker på, at du kan forlade dit barn, når han eller hun føler sig tryg nok til at være der uden mor eller far.

Lyt til dit barns behov, og prøv at være mere tilstede i starten. Det er her dit barn lige skal have lov til at vænne sig til, alle de nye indtryk og nye klassekammerater. Hvis dit barn er typen, som ikke kan sidde stille, så lad endelig være med at skælde ud, men snak med ham eller hende om hvorfor de skal øve sig i at sidde stille.

Planlæg madpakken

En god huskeregel er at planlægge madpakken i weekenden. På den måde kan du handle ind og bruge forskellige rester, hvis du er kreativ. Dit barn synes nok også det er sjovere, hvis de ikke får den samme rugbrødsmad med, hver dag. Om vinteren, er det vigtigt at dit barn får godt med vitaminer, i forhold til sygdomme og mangel på D-vitamin. Få købt nok kosttilskud, så dit barn undgår at blive syg og træt i de kolde vintermåneder.

 

Hvordan kommer dit barn i skole?

Det er også altid en god idé at have en plan for, hvordan dit barn kommer sikkert i skole. Hvis dit barn er i en alder, hvor han eller hun ikke selv kan tage derhen, skal du huske at regne tiden med, når du skal ud ad døren og sætte dit barn af på skolen. Hvis du ikke altid har tid til det, kan du måske lave en aftale med nogle af klassekammeraternes forældre. Hvis dit barn er gammel nok til selv at finde derhen, er det vigtigt at du sørger for at han enten har en cykel eller et buskort, medmindre i selvfølgelig bor i gåafstand fra skolen.

 

Lektier

Forbered dig på, hvad dit barn har brug for af hjælp, når det kommer til lektier. Det er de færreste børn, som er gode til det hele, derfor kan det være meget godt at forberede sig. Du kan eventuelt lave aftaler med nogle af de andre forældre til dit barns klassekammerater, hvis der er fag, du ikke selv er super skarp på. Hvis den er helt galt, kan man hyre en tutor, som kan hjælpe med lektierne en gang imellem. Hvis dit barn er i gymnasiet eller ældre kan han eller hun med fordel få rettet korrektur af en professionel virksomhed.