Ægløsningstesten fortæller dig, hvornår du har ægløsning! Med en ægløsningstest kan du finde ud af præcist, hvornår du har ægløsning. For det er de færreste kvinder, der har fuldstændig styr på, hvornår og hvordan det føles at have ægløsning. Har du svært ved at finde ud af, hvornår du og din partner skal krybe under dynen for at starte en ny familie, kan du læse med her.

Den sikreste vej til undfangelse er at have sex i dagene omkring din ægløsning – altså når dit modne æg frigives fra en af dine æggestokke. Det er nemlig der, du er allermest frugtbar.

Du har ægløsning ca. 14 dage før din menstruation. Er din cyklus regelmæssig, er det derfor nogenlunde til at finde ud af, hvornår du har ægløsning.

Fin det præcise tidspunkt med en ægløsningstest

Vil du kende det præcise tidsrum for din ægløsning – og dermed forbedre dine chancer for at blive gravid, kan du med fordel købe en ægløsningstest her, så er du på den helt sikre side.

5 tegn på, at du har ægløsning

Din krop sender dig en masse signaler i dagene op til og efter din ægløsning. Vil du ikke købe en ægløsningstest, kan du derfor forsøge at være særligt opmærksom på eventuelle mavesmerter, ømme bryster, forhøjet temperatur og øget udflåd.

Dertil kan det selvfølgelig være en god idé at holde øje med kalenderen.

Din temperatur fortæller, hvornår du har ægløsning

Det lyder måske mærkeligt, men din kropstemperatur har en del at sige om din ægløsning. Din temperatur vil nemlig være lavere i den første halvdel af din cyklus og højere i den anden halvdel.

På det tidspunkt, hvor du har ægløsning, vil din temperatur være på sit laveste og derefter stige – ca. en halv grad.

Måler du din temperatur på samme tidspunkt (altid om morgenen) i et par måneder, vil du formentlig kunne se en tydelig tendens i midten af din cyklus. Når du kender din temperatur, kan du finde dit ægløsningstidspunkt!

Ægløsning kan give mavekramper og ømme bryster

20 % af alle kvinder oplever smerter i underlivet omkring deres ægløsning. Smerten føles som regel som små kramper i den side, hvorfra ægget frigives fra æggestokken.

Er du blandt de kvinder, der kan mærke en stikkende fornemmelse i midten af deres menstruationscyklus, er det med andre ord vigtigt, at du lytter til din krop, hvis du ønsker at blive gravid.

Flere kvinder nævner desuden, at deres bryster som regel bliver en smule ømme i dagene op til og efter deres ægløsning.

Hold godt øje med dit udflåd

Det lyder måske ikke særligt tillokkende, men du kan med fordel undersøge dit udflåd, når du tænker, at det er ved at være tid til ægløsning.

Mængden af udflåd forøges nemlig, når du har ægløsning. Hvorfor, tænker du måske nok? Svaret er simpelt: For at kunne føre din partners sædceller op til dit æg.

Dit udflåd bliver også mere smidigt i dagene op til din ægløsning. Omkring din ægløsning vil du normalt kunne strække dit udflåd flere centimeter, uden at det knækker mellem to fingre.

Så hop endelig ind under dynerne, når din temperatur og mængden af dit udflåd stiger!