Et hjem med børn, skal være et hjem, der har plads til børn. Det betyder, at der er visse ting, man kan have brug for. Det er måske ikke livsnødvendigt, men det gør huset mere sikkert og nemmere at arbejde med for dig som forældre. Læs mere om, hvordan du gør hjemmet børnevenligt her.

Svineri og rod er okay

Man må bare acceptere, at når man får børn, kan man ikke undgå, at der kommer en del mere svineri og rod i hjemmet. Det er specielt svært for de forældre, der går meget op i renlighed. Men der er også smartere måder, hvor du kan undgå, at hele huset bliver beskidt. Dermed mindsker du også oprydningen.

Når de helt små spiser, ender maden overalt, når de spiser. På bordet, på dem selv, på dig og ikke mindst på gulvet. Det kan være rigtig irriterende, når du skal gøre det rent hver gang. Specielt gulvet kan være et problem, da det ikke altid er helt nemt at få madrester væk derfra. Med gulvbeskyttelse får du et rimelig stort underlag, som du kan sætte under babystolen. Det vil gøre, at maden nu ender på underlaget, som du kan tage op og vaske af, frem for gulvet.

Et godt fif er at lave visse regler om, hvor barnet må lege henne. Kan den lille ikke gå rundt i alle rum, kan der heller ikke være forfærdeligt meget ballade og svineri. Mindsk det til måske 2 eller 3 værelser, så oprydningen sent på aftenen bliver nemmere for dig.

Et hjem med plads og sikkerhed

Små børn er utilregnelige. Du ved aldrig, hvad de kan finde på, og de har ikke så meget forståelse for, hvad der er farligt, og hvad der ikke er. Derfor må man også passe på med, hvad man har liggende derhjemme. Ting som gafler og knive, skal du være helt 100 procent sikker på, at der er ingen mulighed for barnet at få.

Udover det, er det nok ikke smart at have en masse ting stående i en lav højde, som nemt kan gå i stykker, er skarpt eller tungt. Børn elsker at pille ved ting, og lige så snart du kigger væk, har de fundet noget nyt og spændende. Ved at fjerne de her ting fra de rum, hvor barnet leger i, er der meget mere sikkerhed.

Det sidste er, at der skal være masser af plads. Små børn har masser af energi, og de løber gerne rundt, hvis de får muligheden. Det betyder altså, at det nok ikke er så smart at have alt for mange møbler og ting stående, fordi det giver mindre plads. Børn har brug for plads til at lege, og et hjem der giver dem trygge rammer.