Uhm, duften af baby. Der er da ikke noget så lækkert som en nyfødt baby. Helt ny, sart og fin og med den blødeste babyhud, som vi andre kun kan drømme om at eje. En nyfødt baby har det allerbedst hud-mod-hud. Det vil langt de fleste jordemødre og sundhedsplejersker også fortælle det nybagte forældrepar. Det er vigtigt at have masser af hud mod hud kontakt med baby de første døgn for at skabe tilknytning og berolige babys hormonsystem. Man kan faktisk fortsætte i ugevis efter behov. Det er en super trøstgiver at få lov at ligge hud mod hud med mor eller far, når verden virker stor og overvældende.

Blød uld er næstbedst efter hud mod hud

Men hvad er så det næstbedste for babys bløde hud? Når der kommer barselsbesøg, er det jo ikke så oplagt at ligge hud mod hud i sofaen. Det er selvfølgelig oplagt at finde noget blødt og lækkert babytøj, som ikke strammer eller føles hårdt mod huden. Uld forbindes af mange med et materiale, der kradser på huden. Men sådan forholder det sig slet ikke mere. Uld kan nemlig bearbejdes og mixes med andre materialer, som trækker de mest dunbløde fordele frem i ulden. Vi kan kun anbefale det bløde uldtøj fra Joha. Ugleunger.dk er specialister i Joha uldtøj til babyer og småbørn. På deres webshop kan du finde et fantastisk udvalg af Joha babytøj i soft uld, strik uld, merino uld og uld-bambus – lige til at svøbe om den lille ny baby.

De mange fordele ved uld

Shopper du uldtøj fra Joha, skal du ikke bekymre dig for, at tøjet kommer til at kradse og klø. Kvaliteten er høj og vil føles super behagelig mod babys hud. Samtidig har uldtøj den imponerende egenskab, at det både kan holde på varmen på kolde dage og afgive varme, når der er behov for det. Du kan derfor trygt give baby uldtøj på året rundt, det vil hjælpe med at temperaturregulere baby.

Lækre, bløde blandinger eller ren uld

Joha uld findes i flere forskellige blandinger, som har hver sine særlige egenskaber:

  • Uld og silke fra Joha laves altid med 15 procent silke og 85 procent uld. Den fine silketråd og den nøje udvalgte uldtråd til denne blanding gør tøjet ultrablødt mod kroppens bare hud.
  • Bambus og uld er det allernyeste fra Joha. Viscose fra bambus i en blanding med uld er super blødt og et godt match til babys sarte hud. Og så er bambus et bæredygtigt materiale.
  • Merino uld er 100 procent uld i en meget høj kvalitet. Komfortabel, blød og selvrensende. Den rene uld fra Joha skal behandles så naturligt som muligt. Derfor kan en vask faktisk springes over for til gengæld at hænge uldtøjet på bøjle udendørs eller på badeværelset over natten