Børneværelset er barnets rum, og hvis du vil have et barn, som vokser op og tør sige sin mening, så skal du lægge rigtig meget energi i børneværelset. Nogle vokser ser børneværelset, som deres helt eget projekt, fordi de gerne vil have et flot værelse.

Der er intet galt med, at du som forældre bruger tid på soveværelset, bare du husker, at det er for barnets skyld. Derfor er det vigtigt, at du lader barnet være med i beslutningerne. Ikke at barnet skal afgøre det hele, for det er dig, som betaler. I samtaler med dit barn ved du, hvad barnet kan lide at lave, så du kan skaffe møbler, som passer til dit barn. Det kan være en lænestole til børn, hvor barnet får mulighed for at fordybe sig.

 

Hvad er dit barns hobby?

Alle børn har en hobby, og den danner stort set altid grundlag for, hvordan børneværelset kommer til at se ud. Dette adskiller sig ikke fra voksne, da dit kontor også fortæller noget om dig, eller når du skal finde gode svendegaver. Her går du efter noget, som den person kan lide. Sådan skal forældre også tænke, når det kommer til barnets børneværelse.

I dag fylder computerspil langt mere, end da de fleste forældre var unge, og derfor skal I finde plads til dette, uden at det kommer til at fylde for meget i barnets liv. Derfor bør I også finde plads til andre møbler på børneværelset.

Men det er altid en god idé at tage udgangspunkt i barnets hobby, også selvom det er computerspil. For I skal som forældre huske på, at nogle lever af at spille computerspil og andre udvikler dem.

 

Giv barnet plads til fordybelse

Børn elsker at lære. Det skal du tage højde for, når du indretter barnets børneværelse. Det er også grunden til, at det ikke kun er barnet, som skal bestemme, hvordan børneværelset ser ud. For som voksen har du en unik mulighed for at give dit barn de rigtige redskaber til at klare sig i livet.

Her er det godt at give barnet et sted, hvor barnet har mulighed for at tænke. Det kan være en lækker sofa eller en lænestol. Når dit barn har venner på besøg, har de også mulighed for at sidde og snakke. Det handler ikke om, at I skal være anti-teknologi, for det afgør I selv som forældre. Nogle forældre har forbud mod den slags, mens andre nærmest ikke har nogle regler.

Med et godt børneværelse kan begge dele fungere, da børn har det med at lære en masse, hvis vi giver dem muligheden for det. F.eks. tyder meget på, at børn er mere tilbøjelige til at læse, hvis de også har bøger i deres hjem. Det handler næppe om selve bøgerne, men fordi forældrene har vist dem, hvordan bøger er adgang til mere viden i verden. Derfor vælger flere forældre også at give barnet en bogreol, hvor barnet selv vælger de bøger, som de gerne vil have på deres værelse.