Når den lille ny er kommet til verden vælger størstedelen af danskerne at lade barnet døbe.

Artiklen her giver gode inputs til hvornår den typiske barnedåb holdes samt, hvor man kan vælge at afholde dåbsfesten.

 

Hvornår afholdes Barndåben?

De fleste vælger at afholde dåben ca. 3 måneder efter fødslen. Man vil typisk gerne vende sig til rollen som forældre samt vende sig til det valgte navn, man har givet barnet, før dåben afholdes. Typisk startes planlægning også først, når man er sikker på barnets ve og vel.

 

Det er naturligvis muligt at flytte datoen frem, hvis man har ønske om en sommerdåb eller af anden årsag ønsker at afholde dåben senere på året.

 

Man skal dog huske at opgive barnets navn til myndighederne inden for de første seks måneder efter fødslen. Sker dette ikke får barnet automatisk samme navn som moderen til barnet.

 

Tidspunktet for selve dåben er for de fleste til brunch eller frokost og har en varighed på ca. 3-5 timer. Der er naturligvis ikke regler for dette, men selve dåben sker typisk i forbindelse med gudstjenester, som ofte er en begivenhed søndag formiddag, og dermed giver det for mange god mening at invitere gæsterne med fra kirken direkte til sit dåbsarrangement.

 

Hvor holder man sin barnedåb?

 

For afholdelse af en barnedåb er mulighederne mange. Herunder nævnes en række af de typiske måder en barnedåb afvikles på.

 

 

Barnedåb på en restaurant, kro eller hotel

Mange vælger at afholde deres barnedåb på en restaurant, kro eller hotel tæt på kirken, hvor selve dåben skal foregå. Fordelene herved er, at man overlader alle de praktiske opgaver til andre, således man kan nyde dagen med sin lille ny samt gæsterne til fulde. Det er naturligvis en løsning, som koster lidt penge, men mange steder, har rigtige fornuftige pakkeløsninger til barnedåb. Har du brug for inspiration hertil, kan man på eventbutler.dk finde steder og deres prispakker på netop en barnedåb.

 

Barnedåb i lejet lokaler

Har du et ønske om selv at stå for maden, eller få det leveret fra en bestemt catering leverandør, kan du vælge at leje et selskabslokale. Der er typisk ikke meget at spare ved denne løsning ift. en restauration, men man kan i højere grad bestemme over festlighederne, samt have indflydelse på varighed, menu og drikkevarer.

 

Barnedåb i hjemmelige rammer

Har man plads til festlighederne i hjemmet, er en af de store fordele her, at man kan holde omkostninger langt nede. Man kan selve stå for mad og drikke, men dette kræver naturligvis at man selv står for dette, eller at man finder hjælp hertil. Deltager der mange mindre børn, kan det for forældrene også være mere afslappet at være i hjemmelige omgivelser.