Et farverigt børneværelse med masser af skønt, mekanikløst legetøj sætter gode rammer for barnets første lege, lader dit barn udtrykke kreativitet for første gang og skaber slet og ret et tryggere udseende miljø, end de ”farlige” voksenrum med enorme møbler og underligt nips byder på. Hvad kunne du bl.a. fylde et værelse op med, når målet er at kunne stimulere børn?

Hæng stimulerende vægpynt op – find miniatureudgaver af de voksnes ting

Børneværelset kunne du fx finde flot vægpynt til. Her taler vi ikke renæssancemalerier, men simple plakater med motiver af dyr, natur eller legende børn, der er muntre og farverige. Da alle mulige ting som sagt virker større og mere skræmmende for et barn, end de nu gør for voksne, kunne det være en idé at fylde børneværelset op med miniaturer, fx et par små skabe.

Understøt dit barns motoriske udvikling med klatregreb

Da et barn rent motorisk ikke just er snild som en kat, kan du anrette ting på børneværelset, der giver dit barn mulighed for at lære at træne andre dele af kroppen, end når de kravler rundt på alle fire. Du kan således fx få klatregreb til børn, som dit barn kan prøve at gribe fat om. Ikke for at klatre som en bjergbestiger, men for at øve greb og balancering på kun to ben.

Vælg simpelt legetøj til børn lige i starten

Selvfølgelig skal legetøj ej forglemmes, når det gælder barnets første ejendele. Selv om børn relativt hurtigt kan lære at betjene en tablet, gør du alligevel barnet en tjeneste ved at lade dets første legetøj være simple tøjdyr, bolde, aktivitetstæpper, xylofoner, rystekugler – eller blot en sutteklud for den sags skyld. Alt skal være så simpelt som muligt i dit barns første tid.

Prøv allerede nu at lægge en plan for, hvilket legetøj mv. børneværelset skal rumme.