En NIPT test er en form for prænatal screening, der bruges til at give oplysninger om den gravides ufødte barns sundhed og velbefindende. Ved testen anvendes en lille prøve af kvindens blod til at påvise kromosomale abnormiteter, som for eksempel Downs Syndrom og forskellige kromosomafvigelser. Et eksempel på en sådan test er Evita Test Complete. Denne test kan foruden førnævnte afsløre barnets køn. Af ovenstående grunde vælger flere og flere kvinder at få fortaget en NIPT test for egen regning. Men hvor kan du få foretaget sådan en test? Dette kan du få svaret på i denne artikel, hvor du også kan læse mere om NIPT test generelt, samt hvorfor det er en form for test, som er værd at overveje at benytte sig af i forbindelse med sin graviditet. Er du gravid, og vil du gerne tilegne dig så meget viden om dit kommende barn som muligt? Så læs artiklen til ende.

Hvor kan du få en NIPT test?

For at få foretaget en NIPT test skal du finde en klinik, der kan foretage testen for dig. Da der er tale om en blodprøve, er det ikke en test, som du bare kan købe og tage derhjemme, men en test, som kræver, at den bliver taget af en fagperson.

For at finde en klinik, som kan lave testen, har du nogle forskellige valgmuligheder – nogle bedre end andre. I næste afsnit gør vi dig klogere på, hvordan du finder en klinik, der kan lave den ønskede NIPT test.

Sådan finder du en klinik, der kan teste dig

Når det kommer til at finde en klinik, der kan foretage en NIPT test, så har du et par forskellige muligheder. Hvis du kender andre mødre, der for nyligt har fået barn, kan du overveje at række ud til dem, for at høre om de kender til denne testmetode, og om de eventuelt selv har fået foretaget en sådan test. Ellers kan du altid gå online for at finde en klinik nær dig.

Søg dig frem til en udbyder af NIPT tests

Det bør ikke kræve mere end én søgning at finde en udbyder af NIPT tests. De fleste udbydere er nemlig digitale og har derfor deres egen hjemmeside. Her vil du kunne se, hvem udbyderne er, hvad de tager for deres tests, hvor de hører til og meget mere. Du kan sidenhen sammenligne dem på kryds og tværs, så du finder den helt rigtige udbyder. Det er vigtigt, at du føler dig tryg ved den givne klinik.