Hvilke apps skal man have til sine børn? Hvilke apps skal man investere i og hvilke apps er både spild af tid og penge? Vi forsøger, at svare nogle af de spørgsmål her, men vi vil anbefale, at I kommer med forslag, og hjælper med at bidrage med jeres erfaringer positive som negative med forskellige børne-apps. Fællesnævneren er børn, så om det er et spil uden lærende funktion eller en lærende app uden spillets sjov og spas er underordnet, så lang tid at app’en er til børn.

Forskellige typer børne app’s

Der er forskellige typer måder at opdele app’s til børn på. Nogle er gratis andre koster fra første stik. Nogle er rene promoveringer af legetøj, og andre er et produkt i sig selv, der skal indtjene penge. Man kan også opdele app’s efter læringspotentialer og læringstyper. Nogle app’s er baseret på indlæring af klassisk skolelæring, mens andre app’s har fokus på mere motoriske læringselementer.

Her kommer et par af de app’s som jeg kender, og som jeg stærkt kan anbefale.

 

Toca Kitchen Monsters

toca kitchen monstersToca Boca er en af de virksomheder, som har specialiseret sig i børne app’s til den yngste alder. Mine børn har spillet både Toca Kitchen Monsters og Toca Doctor. De er på engelsk, men sproget er uvæsentligt, da alt fungerer via symboler og ikke-sproglige lyde. Der er tale om små logiske og sjove sammenænge. For eksempel handler Toca Kitchen Monsters om et monster, der skal have noget at spise fra køleskabet. Der findes en række forskellige råvarer i køleskabet, som barnet så kan tilberede på forskellig vis.  Når pølsen bliver blendet til ukendelighed, så laver monstret en meget utilfreds mine, når han indtager kødklumpen, mens når den er stegt på panden kommer monstret med en tilfreds “Uhmmm” lyd.

Toca Doctors er et lige så godt spil, dog en kende mere avanceret, men stadig til den yngre aldersgruppe. Vi har ikke prøvet de andre app’s fra Toca Boca, men har dog en fornemmelse af, at der er tale om nogle ganske glimrende børne app’s, da de virkelig har fokus på kvalitet.

Du kan se mere på Toca Boca’s hjemmeside her.

Alder: 1-4 år
Pris: Gratis – Vi har ikke haft behov for at opgradere til den betalte version.