Puslespil

I denne verden med elektroniske gadgets alle steder man kigger, får de gammeldags puslespil ikke mange chancer for at komme til kort. Det er egentlig noget pjat at, der er mange der i dag ikke tror, at puslespil er udfordrende, kreative eller spændende, og så derfor kan de da umuligt være sjove for børnene. Men puslespil er stadig en stor kilde til underholdning i alle aldre, og på samme tid er de faktisk utroligt lærerige såvel motorisk som intellektuelt og kreativt. Nedenfor har jeg listet forskellige fordele som kendetegner puslespil.

 

Puslespil er lavpris legetøj

Puslespil er billigere end mange andre typer legetøj. Du kan finde et puslespil med mere end 1000 brikker for mindre end 30-40 kroner i nogle butikker. Selv de små fine træpuslespil til de helt små tumlinge kan erhverves for ned til end 40-50 kroner stykket og hvis du køber dem i samlede pakker kan du som regel sparre lidt ekstra. Nedenfor er et billede og et link til en online forhandler, der sælger disse puslespil i pakker. Hvis du bruger en genbrugsbutik a la dem Red Barnet har, så kan du ofte finde noget helt ned til en rund 10’er.

Flere puslespil i et

Kan i skrivende stund erhverves for 79 kr via nedenstående link.

Find det her!
Puslespil er for alle aldersgrupper

Du kan finde puslespil med store brikker, der fungerer godt for små børn. Der er puslespil, der indeholder mange tusinde stykker, hvis forældrene har brug for en udfordring eller puslespil, hvor alle brikker er en farve, hvis du vil drive dig selv til vanvid. Og så er der alle former for puslespil imellem disse to ekstremer.

 

Med puslespil kan man dyrke langsommeligheden

Med et puslespil kan man have lang tids underholdning. Vigtigere er, at med puslespil har man muligheden for at bryde med hastighedssamfundets tempo. I puslespillet kan man dyrke kontemplationen og langsommeligheden. Det er en unik pædagogisk mulighed for at lære børn at fordybe sig, og ikke lade alt i verden handle om impuls og reaktion.

 

Godt for hjerneaktiviteten

Puslespil er en fremragende aktivitet for at holde dit barns hjerne frisk og tunet ind på logiske udfordringer. De udfordrer din fingerfærdighed, din evne til ræsonnere i rumlighed og logik. Begge sider af din hjerne arbejder på samme tid når man laver puslespil, og det er noget kun få andre aktiviteter får hjernen til at gøre. Den kreative side af hjernen arbejder på at komme til at se det færdige produkt, mens den logiske side arbejder for at få brikkerne til at passe sammen.
 


 

Samvær i familien

Et puslespil  kan ofte samle familien. Personligt har jeg mange gange siddet og lavet puslespil med min ældste søn, og når min yngste bliver gammel nok forventer jeg også at bruge mange timer på at lave puslespil med ham. Det er i min verden en meget hyggelig måde at være sammen med sine børn på, og på samme tid er det dejligt bekræftende at vide man laver noget, som er med til at udvikle børnenes logik og kreativitet på samme tid.  Nogle af de bedste samtaler jeg har haft med min ældste søn er sket i løbet af et puslespil.

 

Ingen unødvendig brug af elektricitet

Du behøver ikke strøm til at arbejde på et puslespil (i det mindste ikke i dagtimerne), i modsætning til videospil eller film. Det betyder umiddelbart, at de ikke øger din el regning. Videre i disse tider er det rart at gøre noget en gang imellem, hvor man ikke føler man hæmningsløst bruger løs af verdens energi.

 

Puslespil forbedrer tumlingens motorik

Puslepspil giver en blid og behagelig måde for specielt de små børn at forbedre deres smidighed og lære at bruge deres hænder bedre. Flytning af brikker, at samle dem op og dreje dem syntes måske ikke af meget for en voksen med fuldt udviklet motorik, men for en tumling, der endnu ikke har styr på sine sanser og bevægelser er der tale om store motoriske udfordringer.

Alt i alt er puslespil, noget vi absolut anbefaler alle børnefamilier at have, og nej det er ikke nok at have det på iPadden eller computeren. Brikkerne skal kunne tages op og håndteres med fingrene og hænderne. iPads og tablets er rigtig gode supplementer, og det er ikke min hensigt at underminere de motoriske udfordringer, som de maskiner bringer. Pointen er her, at klassiske puslespil er sunde for børn, og gode øvelser i sociale, motoriske, kreative og logiske egenskaber.