Malebog

For 5 års tid siden kom jeg alvorligt til skade med min hånd. Den var pakket ind i over et år, og da jeg fik åbnet op for den var den stort set funktionsløs. Min læge havde ordineret noget genoptræning og noget af det jeg startede med at gøre var at træne mine fingre i at bøje igen, og da jeg så småt kunne gøre det, så fik jeg udleveret en bunke farveblyanter og en malebog. Der gik ikke lang tid før finmotorikken var på plads igen.

 

Malebog og finmotorik

Børn har også brug for at få udviklet finmotorikken i deres hænder og fingre. Det er derfor en malebog ikke bare er for morskabens skyld, men også et pædagogisk redskab til udviklingen og perfektionen af de finere sanser. Men kan du så ikke give dem et stykke papir og en farveblyant? Nej det går ikke – i hvert fald har det ikke samme funktion. Det med at skulle lære og følge linjer, og male forskellige farver indenfor og udenfor går bare ikke uden en malebog med figurer. Nogle steder kan man finde billeder med figurer man bare kan printe ud, og det er naturligvis lige så godt, men jeg har altid foretrukket en egentlig malebog, og det er jo heller ikke fordi de koster en bondegård.
 

Barbapapa malebog

barbapapa malebogDenne lille malebog indeholder 16 billeder, som kan farvelægges. Der er tale om de klassiske figurer fra Barbapapa, der for tiden kan følges på Ramasjang og DR1 om morgenen. Mine egne unger elsker dem. Denne her malebog koster i skrivende stund 38 kroner, og kan erhverves ved at klikke her.

Barbapapa er en af vores ungers ynglingsserier. Det handler om de dejlige omnipotenter væsener fra rundet, der kan forvandle sig på den ene og den anden måde.
 

Pippi Langstrømpe malebog

pippi malebogDenne lille malebog har også 16 billeder. Den har målet 23×17 cm. Ud over Pippi er der forskellige billeder fra Pippi Langstrømpes og Astrid Lindgrens fantastiske univers. Bogen koster skrivende stund 39 kroner og kan fås ved at klikke på dette link.

Alternativt er der mange børn som er interesseret i at male, der også interesserer sig for puslespil, og vi har faktisk også set mange børn, der er glade for disse bøger, som er glade for Schleich dyr, dukker og dukkehuse.