I dag sider mange i mange timer foran deres computer i streg. Det kan f.eks. være i forbindelse med arbejde, men der er også mange, der kan bruge mange timer foran en computer, når de skal underholde sig selv. Men når man sidder meget bag en computer, så skal man også sørge for, at man skåner sin ryg. Det kan nemlig være hårdt for ryggen.

 

Hvorfor er det hårdt for ryggen at sidde på en kontorstol?

Det er heller ikke som sådan kontorstolen, der er problemet. Det handler mest om, at det er hårdt for kroppen, når man sidder stille i den samme stilling i mange timer. Gør man dette, så bruger man nemlig konstant de samme muskler, og det er dét, der kan være hårdt for ryggen.

 

Ikke kun det fysiske hårde arbejde slider på kroppen

Nogle tror fejlagtigt, at det udelukkende kan være hårdt for kroppen, hvis man har et arbejde, der kræver, at man er meget fysisk aktiv, som f.eks. en murer eller tømrer. Men det er faktisk heller ikke godt for kroppen, at den sidder stille i mange timer. 

 

Find den rette kontorstol

Man kan gøre sit, for at give sin ryg de bedste vilkår, når man skal sidde længe bag skærmen. Du kan med fordel starte med at finde en god kontorstol, som har indstillinger til, at du kan tilpasse den til sin krop. Du kan se inde på https://www.istol.dk/kontorstol.html med det samme, hvis du gerne vil købe en kontorstol over nettet. Det kan gå nemt og hurtigt!

 

Dårligt for blodomløbet at sidde stille

Det er desuden rigtig dårligt for blodomløbet, når man sidder mange timer i samme stilling på en dag. Man blokerer nemlig forskellige blodårer, så blodet ikke kan strømme tilstrækkeligt rundt. Det er faktisk noget, der på sigt kan være med til at give blodpropper eller forskellige former for hjerte-kar-sygdomme. Derfor er det ikke altid nok, at man har en god kontorstol. Det er også vigtigt, at man husker at rejse sig op i løbet af sin arbejdsdag.

 

Rejs dig op, uden at afbryde arbejdet

Men det går vel ud over arbejdet, hvis man skal til at sørge for at stille sig op i løbet af dagen? Faktisk ikke nødvendigvis! Det er nemlig muligt at investere i et hæve/sænke-bord og med dette på kontoret, kan du stå op, imens du arbejder. Det er langt bedre for kroppen.

 

En god kontorstol er en fornuftig investering

Ondt i ryggen på grund af stillesiddende arbejder, er noget, der kan komme snigende. Det er ikke nødvendigvis noget, man med det samme bemærker. En fornuftig investering for dig, der arbejder meget bag en computer, ville derfor være at købe en kontorstol allerede inden, du har ondt. Livet er sjoveste, hvis man ikke skal gå rundt med gener og smerter, men det er ikke sikkert, at man har mulighed for at arbejde mindre. I dag sidder mange mennesker mange timer bag en skærm, og det er nok ikke noget, der ændrer sig foreløbigt. Heldigvis bliver vi klogere på, hvordan vi kan skåne kroppen.