I vores travle hverdag kan vi nogle gange overse vigtigheden af god fod- og neglepleje. Men at have sunde og velplejede fødder og negle kan virkelig gøre en forskel på flere måder! Hvis du døjer med neglesvamp, skal du vide, at der er hjælp at hente, så du kan få bugt med det. Det er helt almindeligt at døje med dette, så længe man bare er opmærksom på det og får det behandlet. Her kan du læse om nogle råd til at behandle det.

Gode råd til neglesvamp

Hvis du døjer med svamp under neglene, så prøv at holde dine fødder tørre, da fugt er en af de primære årsager til svamp under dine negle. Du kan prøve dig ad med åndbare sko og strømper, og undgå at gå barfodet i offentlige områder som omklædningsrum og poolområder. Derudover er der flere midler, der kan være med til at hjælpe mod neglesvamp. Hvis svampen er vedholdende, kan det være nødvendigt at konsultere en læge for receptpligtig medicin eller en anbefaling til et svampemiddel.

Hav styr på hygiejnen

Der er flere måder hvorpå du kan sikre dig en god hygiejne, som også kan forebygge sygdom etc. Husk at vaske dine hænder og fødder regelmæssigt med varmt vand og sæbe for at fjerne bakterier og snavs, herefter er det vigtigt, at du får tørret dem godt og grundigt, således der ikke kommer fugt under dine negle.

Når det kommer til neglepleje, kan du brug en negleklipper til at holde dine negle ved lige. Du kan fx være opmærksom på at klippe neglene lige over og undgå at klippe dem for tæt på huden for at undgå indgroede negle. Hvis du gerne vil skabe en form på dine negle, kan du bruge en neglefil til at file dem i den ønskede form.