Det anslås at 49% af danskerne sover for lidt – søvnmangel er simpelthen blevet en epidemi i vores travle og moderne hverdag. Men søvn er altafgørende for vores helbred, både det psykiske og det mentale. Det understøtter vores hjerners udvikling i takt med at vi vokser op. Derfor har børn også et større søvnbehov end voksne. Derfor er det vigtigt, at man i alle aldre sikrer sig det bedste underlag til en god nats søvn.

Hvad er en topmadras?

En topmadras er den øverste madras på din seng, lige over din spring- eller boxmadras. Topmadrasser kommer i de samme størrelser som senge. Topmadras 90×200 passer således til en seng på 90×200, og så videre. En topmadras forbedrer din sengs komfort, støtter din krop og din nattesøvn som helhed. En topmadras kan også forlænge din sengs levetid, da der med topmadrassen kommer et ekstra lag som fordeler din vægt gennem din sengs madrasser.

Hvad skal jeg kigge efter?

Du skal kigge efter en topmadras med den rette komfort for dig, hvilket betyder, at der ikke kan gives et entydigt svar på, hvilken topmadras er bedst. Derfor bør du prøve dig frem og se hvad der passer til dig. En meget almindelig fodfejl blandt købere er, at de køber en topmadras, som er for blød. En seng må gerne være en smule fast, så den bedst muligt kan understøtte din krop. Bløde madrasser understøtter ikke på samme måde, hvilket kan give ryg- og nakkesmerter efter længere brug. Prøv derfor en topmadras, som er hårdere end du umildbart er vant til, hvis du døjer med disse problemer.

Allergier og miljø

Hvis du lider af allergier, kan du finde mange topmadrasser, som er Svanemærket. På den måde er du sikret, at der ikke er brugt unødige kemikalier i produktionen af topmadrassen, hvilket i sidste ende er bedst for helbredet.