Noget af det mest populære man kan bruge sin tid på, er podcast. Der er kommet et kæmpestort marked for netop denne type af programmer. Podcast har i sig selv mange fordele. Du behøver ikke at have øjnene fokuseret på det, du lytter til, men er fri til alting såsom at køre i bil, cykle eller lave nogle kedelige pligter i hjemmet. Hvis man går med en lille drøm om sin egen podcast, så læs med her. 

Bliv inspireret og få den gode idé 

Der er ufatteligt mange gode podcasts ude på markedet i dag. Hvis man virkelig ønsker at slå igennem, vil det naturligvis være oplagt at lave noget, som ikke er lavet før. Det kan være en smule svært, men prøv at se, om der er noget som mangler på de forskellige hjemmesider for podcast. Er der noget man selv ville være interesseret i at lytte til, hvis det var tilgængeligt?

Den gode idé skal først komme, men man behøver ikke at sidde og vente på den. Lav en brainstorm og skærp dine idéer yderligere ned, når du slet ikke kan komme på mere. På den måde får man indskærpet, hvad man helst vil lave. 

Udstyret er noget af det vigtigste 

Ved en podcast, så er noget af det vigtigste udstyr og speak. En speak kan kun høres ordentligt, hvis man også har noget godt udstyr. I dag lytter folk til podcast gennem høretelefoner af en vis kvalitet, så det er vigtigt, at ens speak kan høres klart og tydeligt. 

Man hører helt tydeligt, hvis der er en ustabil forbindelse i lyden, som ofte kommer fra udstyret. En speak er kun så god som udstyret, så derfor er det en god idé at investere lidt penge i det ordentlige. 

Udstyret i podcastverdenen er det, man er afhængig af, så det er nødsaget til at fungere upåklageligt i alle situationer. 

Hold en skarp linje på podcasten 

Når man har fundet ud af, hvad man gerne vil lave en podcast om, så handler det om at lægge den skarpe linje. Det vil sige, at der ikke skal være alle mulige sidespring og emneskift hen ad vejen for podcasten. 

Man kan med fordel allerede fra begyndelsen tilrettelægge alle afsnittene, hvis det er første gang. Det kan nemlig være en god idé, så man beholder overblikket. Hvis man gerne vil give et godt indtryk og i fremtiden lave flere podcasts, som folk også gerne vil lytte til, så kan man sagtens nøjes med at lave den første serie kort og kontant. 

Når man lytter rundt i podcastuniverset, kan man høre, at der bliver lavet timelange afsnit. Det behøver man slet ikke. Mange gange så er 25-45 minutter rigelig med tid. Det er også en langt mere overskuelig længde, og man er i stand til at tilrettelægge det enkelte afsnit. Hvis man inviterer nogle gæster med ind, så kan man skrive en speak som oplæg, til når de skal på. Det virker både koordineret og professionelt.