Hvert år står man overfor det samme problem igen, igen og atter igen. Hvad skal man købe i kalendergaver til sine børn? Til at starte med syntes jeg, at dette var et hyggeligt lille projekt, men det gik hurtigt op for mig specielt efter, at jeg fik barn nummer to, at der skulle struktur og orden over projektet, hvis kalendergaver projektet stadig skulle være hyggeligt og sjovt for mig og min kone – og naturligvis at der stadig skulle være gaver som børnene elsker at få og pakke op.

I denne sammenhæng begyndte vi, at købe kalendergaver på nettet, således at vi sparrede tid og fandt nogle rigtig lækre ting til nogle rigtig gode priser. I dag køber vi typisk 80 % af vores kalendergaver på nettet, og resten tulrer vi rundt og finder i hyggelige små i butikker på Østerbro boulevarder og på Nørrebros små hyggelige og nogle gange lidt snuskede bikse. På den måde sikrer vi, at både børnene, mig og fruen har det superhyggeligt med kalendergaver. Det er nemlig en af de bedste ting, som jeg elsker ved julen, og det vil jeg så gerne give videre til mine børn – og det skal ikke forstyrres af de voksnes irriterende stress.

En af de ting som jeg altid giver mine børn – som begge er drenge – er en af de berømte Schleich riddere. De er væsentligt dyrere end de andre kalendergaver vi normalt giver, men det er en tradition, som vi (læs faren) forsøger at give lidt ekstra værdi. Men husk det: Nyd projekt kalendergaver og benyt 80/20 regelen specielt, når du får mere end et barn, og det begynder at blive mere overskueligt end det er sjovt.