Alkoholisme er ikke et problem, der er eksklusivt for voksne. Mange teenagere oplever, at de er afhængige af alkohol, selvom den lovlige alkoholalder er 16 eller 18. Presset for at passe sammen med andre og presset for at være populær blandt jævnaldrende kan spille en væsentlig rolle i stof- og alkoholmisbrug blandt befolkningen. Til sidst skal mange af disse teenagere søge en slags alkoholbehandling for at håndtere problemet.

Et betydeligt antal unge mellem tolv og tyve er ramt af alkoholmisbrug. Når børn så småt begynder at misbruge alkohol, er der her større risiko for at udvikle en alvorlig afhængighed, som kræver en form for intervention og ambulant alkoholbehandling for at bryde det destruktive mønster.

Her kommer flere gode grunde til, hvorfor du bør undgå at drikke for meget alkohol og hvad det kan ødelægge.

Immunsystemet

Immunsystemet er det der bekæmper bakterier, vira og andre sygdomme i din krop. Alkohol sænker immunsystemet, hvilket gør hvide blodlegemer, der bekæmper bakterier, træge og meget mindre effektive. Folk, der drikker meget, kan være mere tilbøjelige til at bukke under for sygdomme som tuberkulose eller lungebetændelse og øget risiko for adskillige former for kræft.

Knoglerne

Alkoholmisbrug hæmmer ny knogleproduktion, hvilket sætter en i fare for osteoporose og knoglebrud. Det gør også musklerne mere tilbøjelige til at svækkes, og giver dig krampe eller endda atrofi.

Reproduktionssystemet

Reproduktionssystem bliver påvirket af for meget alkohol. En almindelig bivirkning af alkoholmisbrug hos mænd er erektil dysfunktion. Hormonproduktion kan også hæmmes af for meget alkohol, hvilket forårsager infertilitet. Hos kvinder kan alkohol forårsage ophør af menstruation og infertilitet. Det øger også risikoen for brystkræft hos kvinder.

Centralnervesystemet

Alkohol ændrer adfærd. Det hæmmer tale, hvilket forårsager sløret tale og koordination. Det påvirker impulskontrol og evnen til at skabe minder, hvilket fører til “blackouts”. Alkohol kan forårsage følelsesløshed, svaghed og midlertidig lammelse. Langvarig brug kan krympe hjernens frontallapper. Stærkt drikkeri kan føre til afhængighed, der kan have alvorlige abstinensvirkninger.

Udskillelsessystemet

Dette system er ansvarligt for at fjerne affaldsprodukter, såsom alkohol, fra kroppen. Overdreven alkoholforbrug kan få bugspytkirtlen til at miste normal insulinproduktion og skabe giftige stoffer, der kan føre til dens ødelæggelse. En overflod af alkohol kan skade leveren, hvis opgave er at nedbryde skadelige stoffer i kroppen. Dette kan føre til hepatitis, gulsot og skrumpelever, som er opbygningen af arvæv, der til sidst ødelægger organet. Alkohol kan forårsage nyre, blære og prostatabetændelse.

Fordøjelsessystemet

Det er her, der hurtigt kan opstå alvorlig skade hos personer der indtager meget alkohol. Selv lidt alkohol kan gør skade, hvis din krop ikke kan modtage det. Alkohol gør det svært for vores tarme at kontrollere bakterier og optage næringsstoffer, der kan føre til underernæring. Alkohol er også kendt for at forårsage:

  • Spytkirtelskader
  • Tandkødssygdomme og huller i tænderne
  • Sure opstød og halsbrand
  • Mavesår
  • Indre blødninger
  • Hæmorider

Kredsløbssystemet

Bare ved én enkelt lejlighed med tungt drikkeri kan forårsage problemer for dit hjerte. Derfor er en alkohol misbruger meget mere tilbøjelig til at have hjerteproblemer end en ikke-drikker. Risikoen er endnu højere for kvinder. Hjerteproblemer kan omfatte forgiftning af hjertemuskelceller, en uregelmæssig hjerterytme, forhøjet blodtryk, slagtilfælde eller hjerteanfald.