En Puky løbecykel kan gøre underværker for børns motorik i en alder ned til ca.  2 år. En sådan er igennem de senere år blevet populær i både dagplejer,  vuggestuer og børnehaver, hvor de bliver flittigt brugt af børn, der  som regel elsker at farte rundt på dem. Det er sundt for børnene,  både motionsmæssigt og for deres motorik, som bliver styrket nævneværdigt  af turen op og ned af havegangen i høj fart med balance i fokus. Med  en Puky løbecykel er balancen og motorikken  i fokus fordi børnene i høj fart skal skifte vægen fra den ene til  den anden fod, imens de skal styre cyklen i den rigtige retning. Dette  kræver, at forskellige centre i hjernen arbejder sammen.

 

På en Puky løbecykel kan dit barn komme til at føle sig dygtig  og ældre

 

En Puky løbecykel er et fuldstændig uundværligt redskab i udviklingen  af en lille purks motorik

En Puky løbecykel er et fuldstændig uundværligt redskab i udviklingen af en lille purks motorik

Det kan være en rar ting for dig med en Puky løbecykel  til dit barn, da du kan se dit barn arbejde med både balance  og motorik, men vigtigere så er en Puky løbecykel også en ting, som dit barn på  alle måder kan få glæde af. For eksempel kan dit barn føle sig både ældre og dygtigere, end hvad det måske egentlig lige er. Det kan være  at den yngste, hvis du har flere børn, har set den ældste køre rundt  på en rigtig cykel, og har af bitter erfaring indset, at dette nok var en tand for svært for vedkommende  selv. En løbecykel vil barnet mestre at køre langt, langt hurtigere,  og dermed vil din lille søn eller datter sandsynligvis hurtigt føle,  at vedkommende er dygtig til noget, og dermed få styrket sin selvtillid,  hvad der vil komme barnet til gode i al fremtid, når han eller hun  skal ud og møde den store verden.

Bedre motorik og nemmere overgang til normal børnecykel

Udover at brugen af en Puky Løbecykel ofte styrker selvtilliden for børn, så styrker det også de grovmotoriske sanser. I sig selv er brugen af en løbecykel en lang øvelse af grovmotorikken, og her er det vores oplevelse at særligt Puky løbecyklen med dens lette ‘tråd’ giver en særlig god forudsætning for den motoriske udvikling. Derudover skal det siges at vores oplevelse var, at med denne Puky løbecykel, så var det faktisk en direkte overgang fra løbecykel til ‘normal’ cykel for vores ældste dreng uden brug af støttehjul. Dette er ikke et alfa omega, men et ganske dejligt ekstra lille plus, som vi da gerne giver videre til jer 🙂