Kvalitet og at gøre tingene gennemført er oppe i tiden. Og kombinerer du det med retro og lækkerhed, så får du en pladespiller. Derfor er det så trendy at have en pladestiller og høre vinyl hjemme i stuen.

God stil og dejlig ro

Det at sætte et stykke vinyl på pladestilleren oser så meget af stil, overskud og mulighed for at slappe af. Du slipper for stres med reklamer og andet larm, og skal bare koncentrere dig om musikken. Det er forståeligt, at det er blevet så udbredt og trendy at have en pladespiller og høre sin musik via vinylpladser på den. Enhver der gerne vil være med på de seneste tendenser har en pladespiller stående, bruger den ofte og sørger for at købe sin musik på vinyl.

Historien om pladespilleren

Thomas Edison er manden, der har opfandt rigtig mange relevante ting til verden. Det omfatter blandt andet elpære og filmkameraet. Men også det første apparat, hvor der kunne lagres og afspille lyd. Den første udgave opfandt Edison i 1877. Derfra har den daværende fonograf udviklet over flere perioder inden den version vi kender i dag fremstod.

Vinyl er tilbage

Storhedstiden for pladespilleren stoppede i 1990’erne. Så tog CD-afspilleren for alvor over. Pludselig gik det hurtigt, og vinyl-plader blev mere og mere sjældne. Men nu er de tilbage. De store kunstnere får igen trykt deres udgivelser på vinyl. Og de bliver solgt, for der er et marked derude. Selvfølgelig foregår meget vinylsalg online. Men der skyder også flere og flere fysiske vinylbutikker op selv i de mindre byer i Danmark.

Udstyret skal være i orden

Brænder du for at have en lækker pladestiller i dit hjem. Så er du helt sikkert også fokuseret på at udstyret skal være i orden. Det er en del af konceptet. Der er rigtig mange småting omkring en pladestiller, der skal være i god kvalitet for at du kan få den bedste oplevelse. Blandt de mest vigtige ting er at Pladespiller pickup er den rette. For pickuppen har stor betydning for den lyd, der opleves.

Stort udvalg

Det er super vigtigt, at vælge den rette pladespiller pickup til din pladespiller i forhold til at få det bedste ud af din pladespiller. Pickuppen er den vigtigste del af pladespilleren, og omsætningen af denne er noget, der kan gøre en forskel. Hos AV-connection kan du vælge mellem pladespiller pickups fra blandt andet kendte mærker som Rega, Audio-Technica, Ortofon, ClearAudio og mange flere.

MM eller MC

En ting du skal vælge imellem, når du skal vælge pickup til din pladespiller er om det skal være en Moving Magnet (MM) eller Moving Cool (MC). MM er en pickup opbygning, hvor der på nålefanen er fastgjort en lille magnet, som er placeret mellem to spoler., som nået vibrerer mellem. En MC pickup har i princippet den modsatte opbygning, for her sidder spolerne på nålefanen. Valg af pladespiller pickup hænger sammen med både den forstærker du har og selvfølgelig hvilken pladespiller du ejer. Derfor kræver det lidt research at sætte sig ind i tingene inden du køber.