Der er mange af os, der ikke kommer ud og rejser i år, som vi måske plejer. Der er i hvert fald meget der tyder på, at vi godt kan skyde en hvis pil efter de traditionelle charterferier til Tyrkiet, Spanien, Grækenland og lignende. Covid 19 har det meste af verden i et jerngreb, og grænserne er lukket. Der er derfor også mange, der kommer til at have en lidt anderledes sommerferie i år, i forhold til hvad de er vant til.

Mange vil nok benytte lejligheden til at udforske Danmark og tage i sommerhus eller lignende. Der kan dog også være mange, der vælger at blive hjemme og i stedet holde ferien der. Mange vil derfor også spare mange tusinde kroner på ikke at skulle købe en dyr charterferie i højsæsonen, der nemt kan løbe i langt over 30.000 for en familie i et par uger. Disse penge kan man naturligvis vælge at gemme og spare op. Ser man på det med samfundsøkonomiske briller, er det dog en dårlig ide. En rigtig god ide er derimod at bruge dem, og at bruge dem her i landet.

Tænk på børnene

Du tænker måske, at det er synd for dine børn, at de ikke kommer ud og rejse. Det vigtigste for børn er dog ikke, at man rejser ud i verden, det vigtigste er, at man har oplevelser sammen og at man bruger tiden sammen. En af de ting man kan gøre med sine sparede penge, er at investere dem i noget der er til glæde for dem. Det kunne være et legetårn eller gyngestativ som disse. På den måde investerer du i noget, der holder i mange år, og som helt sikkert vil skabe glæde i sommeren for både børnene og deres venner.

Brug pengene på oplevelser

En anden ting der er godt at bruge pengene på, er oplevelser og at styrke oplevelsesøkonomien. De danske zoologiske haver har haft nogle meget hårde måneder, og har det stadig. Støt dem når de åbner og tag ud og besøg dem, så de også er der i fremtiden. En anden ting der er godt at støtte er de mange danske restauranter og caféer. Tag ud og spis hele familien. McDonald’s er altid populært, men fra det store økonomiske perspektiv, er det nok ikke dem, der mangler pengene mest.