Dette indhold er sponsoreret

Er du også på udkig efter nyt legetøj til dit barn, og er du heller ikke interesseret i legetøj med alt for meget kemi og plastik? Så kan du kigge efter miljøvenligt legetøj til dit barn. Du er sikkert også interesseret i, at dit barn udvikler sig kreativt med sit legetøj. Derfor skal dit barn stimuleres og underholdes med legetøj, som både udvikler dit barn, og som ikke skader miljøet. 

Dit barn skal stimuleres

Legetøjets primære funktion er selvfølgelig at underholde dit barn og sørge for, at barnet har det sjovt. Man kan med fordel finde legetøj, som både underholder, men som også har en anden funktionel funktion, da de udvikler dit barn. Der findes mange forskellige slags legetøj, som opfylder sådanne krav. Måske du har overvejet sjove dukkekrogsmøbler? Disse er perfekte til at stimulere dit barn kreative evner, mens det har det sjovt imens. Det er vigtigt at huske på, at legen også skal være sjov. Det er ikke nok, at det blot er praktisk og lærerigt. Ellers bliver legetøjet simpelthen bare ikke brugt og virker kedeligt for barnet.

Derfor bør du vælge miljøvenligt legetøj

Miljø er ret populært at tale om i disse dage, og det giver god mening, da det er ekstremt vigtigt, at vi passer på vores planet. Det er derfor også vigtigt at vælge miljøvenligt, når det kommer til legetøj. For eksempel er det en god idé ikke at vælge legetøj, som er produceret i Kina, da det, som produceres der, som oftest forurener enormt meget og dermed belaster miljøet. Vælg gerne danske mærke og dansk legetøj, som er produceret i Danmark, da man så heller ikke støtter, at legetøjet skal fragtes til Danmark fra den anden side af jorden. 

Plastik og kemi

Undgå at købe legetøj med for meget plastik til dit barn. Plastik er nemlig kendt for at indeholde kemikalier, som er blevet tilsat for at give materialet nogle bestemte egenskaber. Mange af disse tilsatte stoffer kan være direkte skadelige for dit barn. Det skyldes, at nogle af tilsætningsstofferne indeholder hormonforstyrrende stoffer, som påvirker dit barns sundhed. Det er også dårligt for miljøet at bruge så meget plastik, som vi gør i dag. Så vil du skåne dit barn og miljøet på samme tid, bør du investere i miljøvenligt legetøj uden for mange kemikalier. Det vil planeten og dit barn takke dig for, og du kan se dit barn blive underholdt med ro i sindet og med god samvittighed.