aktivitetstæpper er en rigtig god idé til det helt lille barns udvikling. Faktisk kan børn fra de er helt nyfødte få glæde af at ligge på et aktivitetstæppe. På et legetæppe stimuleres barnets sanser nemlig helt vildt godt. Barnet vil blive stimuleret af de mange indtryk fra flotte farver, bevægelser og lyde. Nogle aktivitetstæpper har endda lydfunktioner, der også kan hjælpe til at stimulere dit barn. Det helt nyfødte barn skal træne sin nakke ved at ligge på maven, så meget som overhovedet muligt. Her er det igen fantastisk at have et aktivitetstæppe, så barnet aktivt motiveres til at løfte hovedet for at se på noget af legetøjet. Samtidigt er et aktivitetstæppe et dejligt blødt underlag, så barnet altid har det behageligt. I stedet for et legetæppe med integreret legetøj til barnet, kan man også vælge at investere i et legegulv. Et legegulv har den fordel, at det kan bruges gennem hele barnets liv og ikke kun er relevant for det helt lille barn. En løsning kunne her være at købe et seperat legegulv og legetøj stativ, hvorpå du så selv hænger det legetøj barnet skal se på. Et godt sted at lede efter legetøj, legegulv og aktivitetstæpper er på plusshop.dk. 

En lille, velfortjent pause

Som nybagt mor kan aktivitetstæppet være mere værd end guld. Med et aktivitetstæppe i hjemmet har man som mor nemlig en uundværlig barnepige, så man lige nøjagtigt kan nå at få en slurk af den varme kaffe, sætte bollerne i ovnen eller lægge en smule vasketøj sammen. Flere legetæpper har også en tilpas størrelse til, at det kan tages med op i sofaen, så moren måske lige kan nå at se nyhederne eller et enkelt afsnit af yndlingsserien. Kort sagt bliver din barsel med dit nyfødte barn nemmere og sjovere for jer begge, hvis i har et legetæppe i stuen.

Aktivitetstæpper der vokser med dit barn

Aktivitetstæpper vokser med barnet og kan bruges i hele det første leveår. Når barnet bliver større kan det selv aktivt interagere med legetøjet på aktivitetstæppet og dermed lære meget om sin egen krop. Mange børn lærer også at kravle eller møve sig frem på maven på deres aktivitetstæppe. Har barnet været vant til at ligge her siden fødslen er aktivitetstæppet nemlig blevet et trygt rum, hvor barnet har mod til at afprøve sin krop og kunnen. Samtidigt kan det flotte legetøj fungere som en stærk motivator for barnet, der ønsker at kunne komme hen til legetøjet og interagere med det. Her på legeaben anbefaler vi altså stærkt alle kommende, eller nybagte forældre at investere i et legetæppe. Med et legetæppe i hjemmet styrker du nemlig dit barns udvikling samtidig med at du køber dig selv en lille pause en gang imellem i den travle hverdag. God fornøjelse!