Når man giver gaver til børn er det meget sjældent, at man vælger at give penge. I hvert fald hvis det er de mindre børn. Giver man en gave til en konfirmand for eksempel vil det meget ofte være penge da de er lidt ældre. En af grundene til, at man sjældent giver pengegaver til børn er, at mange automatisk tror, at det er en kedelig gave.

 

De forestiller sig, at man tropper op til en fødselsdag med en stor konvolut og et kedeligt kort. Det er dog kun, fordi kreativiteten ikke er der til at finde på noget sjovere. For det at give en pengegave kan sagtens være en sjov ting, hvis man blot bruger fantasien. Der er mange måder hvorpå man kan gøre det sjovere for børn at modtage en pengegave.

Giv en pengegave som ikke bliver glemt

Ud over det faktum, at en pengegave er noget, som mange synes er kedeligt, er der også andre grunde til, at folk sjældent giver denne type af gave. En anden grund er, at mange tror, at gaven bliver glemt. De fleste foretrækker, at når man går ud og giver penge for noget så skal det også huskes. For hvis det alligevel er glemt et par måneder efter, så er det lige som om, at man har smidt penge ud ad vinduet.

 

Derfor er det også meget ofte vigtigt for folk, at deres gave bliver husket. Her er det en skrøne, at folk ikke kan huske det hvis de får en pengegave. Det kan i nogle tilfælde også være rigtigt. For modtager man den føromtalte pengegave i form af konvolut er der stor sandsynlighed for, at man hurtigt glemmer den.

 

Hvis man derimod sørger for at gøre noget ud af den pengegave man giver, vil den med mindre sandsynlighed blive glemt. Især vil det være noget som folk husker hvis der er et overraskelsesmoment. Når folk bliver overraskede over noget er det nemlig som om, at der sker noget i hjernen. Der sker det, at man husker ting på en helt anden måde end ellers.

Brug bamser til pengegaven

En af de måder, hvorpå du kan give en sjov pengegave er ved hjælp af en bamse. For med en bamse kan du være så heldig, at du giver en gave, som både er god for indpakningens skyld, men bestemt også for indholdet. Du kan blandt andet købe en stor bamse, som har en lomme på maven. Blandt bamser man køber i legetøjsbutikker, er det meget udbredt at have en lomme på maven.

 

I denne lomme kan du placere de penge du ønsker at give til barnet. Når barnet ser bamsen vil de ikke tænke over, at der er endnu mere til gaven end bare det. Når du så siger, at de skal kigge ned i lommen efter lidt penge, vil de blive meget overraskede når de haler et stort bundt sedler med op.

 

Hvis ikke du kan lide ideen med bamsen kan du også finde inspiration på gaveinspiration.dk, hvor der er mange sjove gaveideer til dig og dine børn.

 

Ballon som pengegave

Ud over en bamse kan du også give pengene i en ballon. Der findes mange forskellige balloner og det er et oplagt hylster til at give en pengegave. Du kan indsætte sedlerne i ballonen når den endnu ikke er pustet op. Når du så puster den op vil det se sjovt ud, at man kan se sedlerne indeni. Har du en meget stærk og holdbar ballon kan du også vælge at have mønter i ballonen i stedet. Det vil skabe en endnu sjovere effekt da det også vil rasle og sige sjove lyde. Eller måske endda fylde den med vand og fryse den til is, med pengene indeni.

 

Har du brug for flere ideer til pengegaver til børn og voksne, så kan du læse denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *