Søger du lidt inspiration og måske nogle ideer til, hvad der kan laves af familieoplevelser i julen? Så er du landet det helt rette sted. I denne guide har vi samlet en håndfuld juleaktiviteter for børn, så dette års jul bliver den bedste.

 

Find kælken frem

Hvis sneen vælter ned udenfor og du bor i nærheden af en bakke, så er det bare med at finde kælken frem fra gemmerne og komme afsted. Der findes næsten ikke noget sjovere end at kælke i fuld fart ned af en god kælkebakke. Især hvis kælken er god og bakken er lang.

 

En jul uden sne?

Det er ikke en selvfølge, at der kommer sne i december. Skulle det være tilfældet, er der altid et eller flere alternativer. Du kan for eksempel finde et legeland i nærheden, tage i badeland eller noget, der minder om. Mulighederne og alternativerne er uden tvivl mange.

 

Fæld jeres eget juletræ

En anden juleaktivitet, der er selvskreven, det er selvfølgelig fældning af juletræ. Det at fælde sit eget juletræ, det er noget som børnene vil huske for altid: Det bliver nemlig ikke meget mere ”julehyggeligt” end det. Du kan sikkert huske, hvor stor en begivenhed det er i Krumme-filmen.

 

Tag godt med tøj på. Kør til den nærmeste skov og gør en lille tur ud af det. Du kan med fordel tage varm kakao med, som I kan nyde, når træet er fældet.

 

Husk at spørge skovejeren om det er ok, at I fælder et juletræ. Og husk penge, hvis han/hun vil have betaling for træet.

 

Psst! Hvad skal under juletræet?

Nu hvor juletræet er fældet. Så skal det selvfølgelig på fod og pyntes. Efter det skal der lægges gaver under, men hvilke gaver? Hvis du og familien er i tvivl om, hvad I skal ønske jer til jul, så læs lige ekstra koncentreret med nu:

 

Hvis I gerne vil ønske jer julegaver som bliver husket i mange år frem, så er tricket at ønske sig oplevelser. Det kan være alt fra helikopterture, madkursus for børn til brovandring over den gamle Lillebæltsbro. Lyder det ikke fedt? Hvis du og familien synes, at det er på tide at ønske jer oplevelser i julegave, så få mere inspiration ved at se videoen herunder. Videoen er lavet af DuGlemmerDetAldrig – en oplevelsesportal med nogle af årets bedste julegaveønsker.

 

 

Tag ud at skøjte

I kan også tage ud at skøjte i december. Skøjtning er en glimrende juleaktivitet for børn, der godt kan lide at bevæge sig og prøve noget lidt anderledes. Hvor kan man skøjte henne, tænker du? Godt spørgsmål. Flere byer i Danmark opstiller skøjtebaner i december. Hvis du bor langt væk fra sådan en bane, så kan du finde den nærmeste skøjtehal. Dog synes vi, at det er sjovest og mest hyggeligt at skøjte udenfor på en skøjtebane i bymiljøet.

 

Glem ikke æbleskiver og julefilm

Hvis du og familien kan krydse ovenstående juleaktiviteter af listen, så fortjener I en kæmpe skål æbleskiver og en god julefilm på skærmen. Hvis I vil gøre lidt ekstra ud af æbleskiverne, så kan vi anbefale at lave dem fra bunden af. Hvordan det skal gøres, kan du se i videoen her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *