Selvom det er ubehageligt at tænke på, hvordan dit barns liv ville se ud uden mor og far, er det en rigtig god idé at sikre dit barn. Har du styr på en række juridiske aspekter, hvis du eller din mand dør, kan I nemlig begge være sikre på, at jeres børn er sikret bedst muligt i fremtiden. I det følgende får du et overblik over, hvad du bør overveje, når du ønsker at sikre dit barn bedst muligt.

Børnetestamente

Et børnetestamente indeholder informationer om, hvem du ønsker skal have forældremyndigheden over dit barn, hvis du dør. Dermed kan du selv bestemme, om din søster, kusine eller et nært vennepar skal overtage forældremyndigheden. Vær dog opmærksom på, at Statsforvaltningen ikke har pligt til at rette sig efter testamentet, hvis de ikke mener, at den valgte part er bedst for barnet. Myndighederne vil dog i langt de fleste tilfælde rette sig efter forældrenes ønsker, så derfor er udarbejdelsen ikke spildt arbejde. Ved oprettelsen af børnetestamentet gælder det desuden om at kontakte en advokat, idet du hermed kan sikre, at alle formalia bliver overholdt. Endnu en fordel ved at udarbejde et børnetestamente er endvidere, at du i testamentet kan tilegne en del af din formue til den eller de, som får forældremyndigheden over barnet. Hermed kan du sikre, at din søster eller venneparret får økonomisk hjælp til at forsørge dit barn, indtil han/hun bliver 18 år.

Børnepension

Ved at tegne en børnepension kan du sikre, at dit barn får økonomisk støtte, indtil han/hun er gammel nok til at forsørge sig selv. Hvis du dør, udbetales børnepensionen nemlig til barnet, helt indtil det fylder 24 år. Prisen på børnepensionen afhænger dog af en række punkter såsom morens og barnets alder, oprettelsestidspunkt, løbetid og den ønskede størrelse på pensionen. Undersøg dog i forbindelse med oprettelsen af børnepensionen, om pensionsordningen på dit arbejde indeholder muligheden for at tilpasse den til dine familieforhold og ønsker. Dette kan lade sig gøre uden at skulle indbetale ekstra, men husk på, at din egen pensionsopsparing bliver lidt mindre.

Livsforsikring

Hvis du har en pensionsopsparing hos et pensionsselskab, har du ligeledes muligheden for at få oprettet en livsforsikring. Livsforsikringen vil blive udbetalt til dine nærmeste pårørende såsom din mand eller kæreste, som du bor sammen med. Bor du alene med dit barn, vil den nærmeste pårørende være barnet. Hermed er dine pårørende godt sikret, hvis du pludselig mister livet, og dine efterladte behøver ikke at bekymre sig om de økonomiske aspekter lige efter din død. Dette har for eksempel en afgørende betydning, for at din familie kan blive boende i jeres hjem. Har du ikke været sammen med din kæreste særlig længe, og ønsker du derfor, at dine børn anses som dine nærmeste pårørende, kan dette sagtens lade sig gøre. Kontakt blot dit pensionsselskab for at få ønsket registreret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *