Sådan slipper du af med lus uden kemikalier

Lus er lidt et tabu i mange hjem. Måske tænker du at det er forbundet med dårlig hygiejne. Eller at de andre forældre vil se på dig som sjusket. Men det er der ingen grund til. Lige nu er det højsæson for lus og der er mange af dem. Lus er nemlig desværre blevet mere almindelig igen.

Det skyldes at de klassiske lusemidler ikke længere virker så godt. Lusen har udviklet resistens. Men hvordan fjerner man lus? Èn metode er yderste effektiv nemlig den gamle sikre metode, kæmning med tættekam og balsam. Her får du en hurtig gennemgang af hvordan du kæmmer.

Lus er små blodsugende insekter der kravler rundt i dit hår. Til formålet har de nogle skarpe kløer, der gør at de kan holde godt fast. Det er de desværre rigtig gode til. Når de altså ikke lige synes de skal skifte værten ud med en ny. For så kan de med forbløffende lethed ”hoppe” til næste levende hoved. Heldigvis er det let nok at slippe af med dem igen.

 

Kæmning med tættekam og balsam

Den gode gamle metode mod lus hedder kæmning. Det kræver kun:

– en tættekam

– balsam

– køkkenrulle

Her bruger du en særlig tættekam til at fjerne lus med. Første skridt er at vaske håret. Lus kan nemlig ikke trække vejret i vådt hår. De holder vejret og klamrer sig fat til håret. Nu kommer du så balsam i håret. Det gør at du kan trække kammen ubesværet igennem håret og sørger for at lusene altså havner på den.

Nu er det tid til kæmning. Træk kammen igennem håret, fra rod til spids, helt stille og roligt. Når du  kommer til spidsen, tørrer du kammen af i et stykke køkkenrulle. Her kan du se om der er lus. Fortsæt indtil du har nået hele hovedet rund. Lus lever i forskellige stadier fra nymfe til voksen. Derfor skal du gentage kæmningen med 2 dages mellemrum i 2 uger, så ingen nymfer når at vokse op og blive voksne. Efter 2 uger kan du regne dig selv for at være lusefri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *