waveboard

Med et waveboard kommer dit barn nærmest til at surfe henover jorden. Det er derfor både en god gadget til børn, der har stået meget på skateboard og rulleskøjter og gerne vil prøve noget andet, og til børn, der gerne vil prøve at bevæge sig på en helt anderledes måde.

Leder dit barn efter nye udfordringer, fordi han eller hun er blevet god til at stå på skateboard og gerne vil prøve noget andet? Eller har dit barn set en på et sjovt og anderledes bræt, hvor det nærmest lignende, at vedkommende surfede henover jorden, og vil han eller hun gerne prøve det selv? Så er det nok et waveboard, som I skal have fat i.

Et waveboard er det nyeste indenfor gadgets med hjul på. Det er en sjov og anderledes måde at bevæge sig henover jorden på, og selvom det måske minder lidt om et skateboard af udseende, er de to ting meget forskellige.

Når dit barn skal lære at stå på waveboard, kræver det typisk noget længere tid, end hvis han eller hun gerne vil lære at stå på rulleskøjter eller skateboard. Det kan derfor være en god ide, at du er med til at hjælpe og opmuntre i starten, så barnet får en god start med waveboardet.

Stor forskel på waveboard og skateboard

Et waveboard består af to plader, der kan rotere uafhængigt af hinanden. Under hver plade er et hjul, der kan dreje 360 grader. Der er derfor stor forskel på et waveboard og et skateboard. Med skateboardets fire hjul er det meget nemmere at holde balancen på det, mens det kræver en del mere træning på waveboardet.

På skateboardet kommer du fremad ved at skubbe fra med den ene fod. Det gør du ikke på waveboardet. Der skal du stå på brættet hele tiden og vippe de to plader fra side til side. Det er det, der gør, at du kommer fremad. Det er derfor også meget anderledes end at stå på skateboardet.

Den anderledes måde at køre på gør også, at det er svært at køre lige så hurtigt på et waveboard, som du kan på et skateboard. Waveboardet egner sig derfor ikke lige så godt til transport, som skateboardet gør. Til gengæld er waveboardet langt mere udfordrende for balancen, og de tricks, der ville være simple på et skateboard, bliver langt mere komplicerede at udføre på et wavebord. Bliv klogere på waveboard her hos AJ-Sport.

Du kan også se introduktionen til waveboard med Fun TV her:

Begyndere på waveboard har brug for tålmodighed

Når det kræver så meget af ens balance at stå på et waveboard, er det derfor også vigtigt at have noget mere tålmodighed med at lære at stå på waveboard i forhold til mange andre gadgets med hjul på. Særligt hvis det er en fuldstændig begynder, der heller ikke har stået så meget på skateboard, rulleskøjter eller andre gadgets, der kræver en god balance.

Hvis dit barn ikke er så gammelt, kan det derfor være en god ide, at du går med de første gange, det skal stå på waveboard. Dels kan du hjælpe med at holde balancen. Dels kan du være med til at opmuntre, hvis det går lidt langsomt med at lære det i starten.

De fleste børn har dog en rigtig god balanceevne, og sandsynligheden taler for, at dit barn hurtigt vil få lært at stå på boardet.

Wavebords er gode til dem, der har stået meget på skateboard eller rulleskøjter

Hvis dit barn har stået meget på skateboard eller rulleskøjter, vil det med balancen nok ikke være et lige så stort problem. Waveboardet er dog som nævnt en helt anderledes måde at bevæge sig på, og selvom dit barn har brugt meget tid på et skateboard eller på rulleskøjter, vil det også kunne blive udfordret af waveboardet.

Det kan derfor være værd at give dit barn et waveboard i gave, hvis han eller hun er gået lidt død i det med at køre på skateboard eller rulleskøjter, fordi det ikke er lige så udfordrende mere.

Hvis dit barn ikke har lyst til at lave tricks på en rampe, kan et waveboard også være den helt rigtige gadget med hjul. Waveboardet egner sig nemlig bedst til at køre på en flad vej eller ned af en bakke. Det er muligt at lave tricks på en rampe, men der er langt mere fokus på tricks på flad grund eller på en vej med en let hældning.

Et waveboard er godt til at lave tricks på

Der er mange forskellige tricks, som dit barn kan lave på et waveboard. Det er ikke som på skateboardet noget med at hoppe op. På grund af den måde, som barnet kører på waveboardet på, vil selv meget små ting blive ret besværlige.

For eksempel er det et populært trick at lære at samle en spand op, mens du kører på waveboardet. Til at starte med foregår det på flad grund, men kan siden foregå, mens du kører ned ad bakke. Når du kommer vand i spanden, er det hele også med til at gøre det meget sværere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *