Lamperne på børneværelset kan være med til at give den rette stemning og er dermed meget vigtige for legen. Specielt i den mørke del af året.

Når du skal indrette dit barns værelse er det en god ide, at du også tænker lamperne i værelset med ind i legen. Så lægger det nemlig op til en masse leg. Lyset og lamperne har nemlig stor betydning for, hvordan barnet oplever det at være på værelset.

En lampe i loftet kan være med til at give et godt lys! Hvis barnet leger med Lego og har brug for at kunne se de mange forskellige smådele. Men hvis man slukker den og kun har en lille lampe tændt. Så kan barnet lege, at det er i en mørk grotte eller en dunkel regnskov.

Brug derfor noget tid på at tænke på, hvordan dit barn godt kan lide at lege. Beslut herefter hvilke lamper der vil passe godt til dit barns leg. Vi kommer ind på nogle forskellige typer her.

Væglampen er perfekt til en hule

Mange børn har i dag en køjeseng, hvor der er plads under sengen til, at de kan have en hule. Det er oplagt at have en væglampe der, så alt andet lys i værelset kan slukkes, og der kun er lys i hulen. Det smarteste er at vælge en væglampe, der kan sættes op på væggen under sengen. Det gør, at barnet ikke kommer til at vælte lampen, når han eller hun leger.

Mange lamper kan lyse i forskellige retninger. Det kan derfor være en god ide at overveje, hvilken vej lampen skal vende, når du sætter den op. Det kan for eksempel være, at det giver meget bedre mening, at lampen lyser opad, fremfor nedad. Det kan være med til at give den helt perfekte huleagtige stemning.

Loftslampe er god til et overordnet lys

Nogle lege kræver, at dit barn kan se ordentligt. Det kan som nævnt være lege med mindre dele af legetøj, hvor det er rart at kunne danne sig et overblik over hele værelset. Der er det en god ide, at du vælger en loftslampe til dit barns værelse. Det kan være en pendel, der kan hænge ned fra loftet i midten af værelset.

Loftslampen er også rigtig god, hvis dit barn har brug for hurtigt at kunne tænde lyset på sit værelse. Det kan for eksempel være, hvis han eller hun skal hente noget. Ofte sidder kontakten til loftslampen lige ved døren. Det gør det nemt og hurtigt at tænde lyset.

Skab en hyggelig stemning med en gulvlampe

En gulvlampe kan stå i hjørnet og være med til at skabe en hyggelig stemning i værelset. Hvis barnet ikke vil bruge loftslampen, kan gulvlampen være med til at give et blødt og rart lys.

Sørg for at vælge en gulvlampe, der kan holde til at være en del af legen. Det kan for eksempel være ved, at der bliver hængt et stykke stof på lampen, så den kan danne midterpælen i en tipi.

Bliv inspireret til dit næste lampekøb til børneværelset her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *