Behovet for en større bolig er typisk det, der får kommende og nybagte forældre til at se sig om efter en ny bolig. Mere plads er typisk det første nye behov, som opstår i kølvandet på en familieforøgelse, men bestemt ikke det sidste.

 

Boligninja.dk giver her input til, hvad man fra start lige så godt kan have med i sine overvejelser, hvis man begynder at se sig om efter den bolig, som skal danne rammerne for ens familie. 

 

Skole og daginstitutioner

I en travl hverdag kommer mange forældre til at sætte stor pris på at bo tæt på skole og daginstitutioner eller i områder med gode stisystemer, der gør, at børnene på sigt selv kan cykle til og fra skole. Selvom der er mange år til, kan det derfor være værd at vurdere, hvor vigtigt afstanden til skole og daginstitutioner er for jer.

 

Bedsteforældre

Gør jer også overvejelser om, hvor vigtigt det er for jer at bo tæt på børnenes bedsteforældre, og hvis det er det – hvor tæt? 10, 20 eller 40 minutters kørsel? Mange sætter, når de får børn, særligt stor pris på at bo tæt på bedsteforældre. Både fordi det er dejligt at børn og bedsteforældre ser hinanden ofte, men også fordi det er praktisk at bo tæt på bedsteforældre. En kort afstand gør det nemmere for bedsteforældrene at træde til ved sygdom og assistere med børnepasningen.

 

Legekammerater

Når I kigger efter en ny bolig, er det værd at gøre sig overvejelser omkring, hvor vigtigt det er at bo i nærheden af mulige legekammerater. For nogle betyder det meget, for andre lidt. Når I skal vurdere om en bolig er noget for jer, kan det derfor være en god idé at undersøge, hvad det er for et kvarter boligen ligger i. Bor der mange unge, ældre eller børnefamilier. En god indikator på om det er et kvarter med børnefamilier, er, om der er gyngestativer/trampoliner i haverne.

 

I kan starte jeres boligjagt på www.boligninja.dk, hvis det er en lejebolig, som I søger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *