Løbehjul

Noget af det legetøj som vores ældste dreng har været utrolig glad for er sit løbehjul. Den yngste er endnu ikke kommet dertil i udviklingen, men det kommer sikkert snart eller om 1½ års tid.

Løbehjulet er kind of i familie med løbecyklen, der ofte også er kendt som balancecykel. Og det er netop det som er specielt ved løbehjulet fra et pædagogisk perspektiv, at det er med til at udvikle balanceevnen og grov motorikken. Det er meget fint at benytte den som et alternativ til løbecyklen, da det er nogle andre mere asymmetriske motoriske evner som løbehjulet er med til at udvikle.

Løbehjul med motor

Et løbehjul med motor er en af vor tids helt store hit. Du kan finde  det via det link dette afsnit startede med. Her er løbehjulet omdannet til et rent transportmiddel a la en scooter eller andre motoriserede køretøjer. Det er typisk børn der er lidt ældre eller voksne, der har interesse for løbehjul med motor.

Et elektrisk løbehjul er for så vidt også et løbehjul med en motor, men den er blot baseret på rent el, og udelukker derfor alle de løbehjul, der har benzin drevne motorer. De kommer typisk i mellem 24 til 48 volt. Via det foregående links kan du læse meget mere om siden.

Nedenfor har vi nogle forskellige løbehjul, som vi anbefaler:

Godt billigt allround og sammenklappeligt løbehjul

Denne type løbehjul ser man overalt, og det er der en grund til. De kan det de skal, og børnene elsker dem. Derudover er der de flere af denne type løbehjul som kan klappes sammen, hvilket gør man nemt kan have dem med på ferie eller weekend hos bedsteforældrene. Denne model på billedet hører til mærket California og er den såkaldte ‘Pro’ udgave. Det tror jeg nu nok mest er et salgstrick, men den kan det den skal kunne, og så hører den til i det lavere prisleje af løbehjul. Den er som så mange andre af denne type sammenklappelig.

Den koster i skrivende stund 349 kroner.

 

De søde og sjove løbehjul

Vi har været lidt ude og finde de skæve, og på samme tid utrolig lækre løbehjul. De følgende to løbehjul er ikke nogle du kan finde i alle butikker, faktisk har vi kun kunne finde dem i en enkel webshop. Vi har lagt linkene nedenfor til disse to løbehjul.  Der er tale om to utroligt eksklusive løbehjul.

 

Dragen og Hunden

Disse to ekstremt søde læbehjul går typisk til 3-4 årige børn, dog ikke til særligt mange. De er normalt sat til langt over 1.000 kroner mener på stående fod, at det er omkring 1.500 kroner, men kan i skrivende stund anskaffes for 800. Det er naturligvis meget for en løbecykel, men det er også virkelig eksklusiv kvalitet. Naturligvis lavet i økologisk træ. Løbehjulene er 70 cm højt.

Andre populære løbehjul

Nedenfor er et link til en række andre løbehjul, som er enormt populære blandt børn i alderen 5 til 12 år.

Folk der har set på denne side har typisk tidligere kigget på løbecykel og Brio gåvogn. Det er kendetegnende for dette segment at de gerne vil have at deres børn laver en masse aktivitet.

Hvis du ikke er så meget til løbehjul, så kan du også prøve et elektrisk skateboard. De er dog til lidt ældre børn – især hvis man skal køre med dem på offentlige cykelstier.