Når I som kommende forældre skal købe barnevogn til jeres barn, gør I jer formentlig mange overvejelser omkring, hvad barnevognen skal kunne og hvilket produkt der passer bedst ind i jeres hverdag. Vi har samlet en guide med fem gode råd til familien, der har en lille ny på vej, og gerne vil anskaffe sig en perfekt vogn til baby.

Vognens materiale

Det er vigtigt at afgøre, hvilket materiale man ønsker at købe vogn i. Materialet skal kunne holde til daglig brug og samtidig udholde hverdagen. Er du af den overbevisning af baby sover bedst i det fri, er det vigtigt at du anskaffer en vogn, som kan holde til at stå ude i al slags vejr. En vogn til barnet sælges ofte som et såkaldt samlesæt og derfor kan du også få den præcis som du ønsker. Den fås også, så stellet kan vendes, hvilket er fordelagtigt specielt om sommeren, så baby ikke får solen direkte i hovedet. Det er yderligere væsentligt at overveje om varekurven under vognen er stor nok, så den kan rumme både madvarer og pusletaske, det er nødvendigt, at der er plads til begge dele. Sidst men ikke mindst bør man være ekstra opmærksom på vognens holdbarhed, så den ikke med tiden eksempelvis bliver træls både at køre med, men også at slå sammen. Det er dagligdagens gøremål, som vognen som udgangspunkt skal kunne holde til.

Brugervenlighed

Det er vigtigt, at man ikke bare går efter det første og det bedste, når man kigger på barnevogn. Prisen må aldrig være det afgørende. I forhold til brugervenligheden bør man i fællesskab afgøre, hvilke behov der er nødvendige i familien, før man tager en beslutning. Vognens køreegenskaber kan have væsentlig betydning, hvis man er bosat i lejlighed eller ikke har bil. Det betyder, at man ofte skal op og ned ad trapper og med offentlige transportmidler. Hjulene samt komforten er også vigtige faktorer i forhold til hvilket materiale, der oftest køres på. Er vejen meget ujævn er det nødvendigt, at man har hjul, der kan holde til den slags samt god affjedring i vognen, så komforten for baby på den måde ikke forværres.

Størrelse og vægt

Når man snakker størrelse på vognen, er denne selvfølgelig betinget af, hvor længe i som forældre ønsker at benytte den til barnet. Vælges en lille vogn, vil barnet kunne benytte den, til det er omkring 1 år, herefter er det anbefalet, at man skifter til klapvogn. I en lille vogn er liggemålet kun omkring 80 cm, og vognen vil derfor kun kunne benyttes når barnet er helt lille. De største vogne har et liggemål på godt og vel 97 cm, det betyder at dit barn vil kunne bruge den, til det er omkring 3 år. Det vil også være en fordel at kunne medbringe den i dagplejen eller vuggestuen, hvor den vil være med til at gøre baby tryg. Her kan baby skulle sove i nye omgivelser, hvor den vil være med til at skabe vante og genkendelige rammer.

Plads i bilen

Når du skal have alle delene med i bilen, spiller størrelsen en vigtig rolle, det er derfor essentielt, at den kan ligge sammenklappet i bagagerummet. Her skal man også sørge for, at vognen er let sammenklappelig samt at folde ud, uden at man får fingrene i klemme. Det er ekstra vigtigt, at man er opmærksom på, at det er tydeligt indikeret, hvornår vognens låsemekanisme er aktiveret og hvornår den ikke er.

Sikkerhed

Den vigtigste faktor af dem alle er naturligvis at den vogn, som I beslutter at købe er 100% sikker, så både baby og begge forældre kan føle sig trygge. De dele du køber dertil, og vognen selv, skal være testet i forhold til den fælles europæiske standard, så man er sikker på at den overholder minimums sikkerhedskrav. Endvidere skal du inden du køber en vogn som dit barn skal ligge i sikre dig, at bremserne virker korrekt. og sidst men ikke mindst bør du anskaffe dig en sele til baby. Det er vigtigt, at selen passer til den valgte vogn, så den virker efter hensigten, en sele er i sær vigtig, hvis dit barn sover til middag udendørs.

Læs også den komplette guide til Misioo boldbassin her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *